De Uitvreter

De Uitvreter is een tijdschrift dat drie keer per jaar door de brievenbus van SVN-leden valt. Onze redactie, bestaande uit een schrijf-, eindredactie en de vormgeving, doet iedere uitgave opnieuw haar uiterste best onze lezers te voorzien van informatie die de liefde en kennis voor Nederlandse Taal en Cultuur verrijkt.
Zo worden er reportages over de activiteiten van de SVN gemaakt, worden er interviews afgenomen met personen die interessant zijn op het vlak van de Nederlandse Taal en Cultuur en zaken ver daarbuiten, voert de redactie kleine snuffelstages uit bij verschillende bedrijven en instanties en dit is pas een kleine greep uit ons creatieve assortiment. Daarnaast worden fictieve interviews, quizjes en invulverhalen geschreven om ons publiek, naast alle serieuze doch heel interessante studiegerelateerde zaken, te vermaken.
Ook bieden wij een podium voor de student die zijn werk eens wil gepubliceerd wil zien in een écht tijdschrift. Dit kan bijvoorbeeld een gedicht zijn of een kort verhaal, maar ook tekeningen en alle andere vormen van creatieve uitspattingen zijn meer dan welkom. Heb je kopij voor ons? Deze kun je sturen naar uitvreter@student.ru.nl.

In de schrijfredactie nemen dit jaar plaats: Loes van Kreij, Eva Keulen, Floor Toebes, Jeanine Schurer, Naomi Habashy, Lex Crijns, Elisa Ros Villarte, Lauren Simons, en Julia Meilink.
Het eindredactionele werk wordt gedaan door Hidde van Gestel, Jeanine Schurer en Nathanja van Marsbergen.
De vormgeving wordt verzorgd door Lynn de Rijk.
Dit studiejaar is de hoofdredacteur Jules Schmeits.

Klik hier voor alle online artikelen. Verder heeft De Uitvreter een digitaal archief