Even voorstellen: Fien

Lieve leden,
Zoals jullie allemaal weten, wordt deze vereniging geleid door vier hele enthousiaste bestuursleden. We zijn alweer een paar maanden bezig, maar het is eens hoog tijd voor een iets grondigere kennismaking. Wie zijn wie en wat doen we eigenlijk allemaal voor de vereniging? In vier delen gaan we proberen om jullie een idee te geven van ons leventje achter de schermen bij de SVN. Per keer komt een van ons aan de beurt en laten we jullie zien hoe een typische dag eruit kan zien. Laat vooral een reactie achter. We zijn namelijk heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden! In dit eerste deel: Fien Prinsen, tweedejaars student, 19 jaar oud en voorzitter van de SVN.

Hoi allemaal! Zoals jullie wel weten ben ik inmiddels een mooie twee maanden voorzitter van de SVN en dit bevalt me echt goed! Het is misschien af en toe wat druk, maar daar krijg ik ook veel voor terug. Doordat ik aanwezig ben bij het merendeel van de SVN-activiteiten, leer ik veel mensen kennen en dat is gewoon super gezellig. Daarnaast heb ik ook al veel geleerd over het leiden van vergaderingen, agenda’s opstellen, overzicht houden, presenteren en meer. Voorzitter zijn is heel dynamisch en sociaal werk. Als voorzitter zijn je taken minder concreet, want je dient vooral als gezicht van de vereniging en je zorgt voor het in goede banen leiden van het bestuur. Dit betekent niet dat ik maar lekker achterover kan leunen en koffie kan gaan drinken met vrienden. Nee! Er is altijd meer dan genoeg te doen, maar ik doe het met liefde.

Maar wat doe ik dan allemaal precies? Een standaard dag uit mijn huidige leventje ziet er ongeveer zo uit: Hij begint met een kopje koffie en het perfectioneren van de agenda voor de bestuursvergadering die we wekelijks met z’n vieren hebben. Zo’n bv hoeft niet per se in de bestuurskamer te zijn, het kan ook gewoon bij een van de bestuursleden thuis zijn! Als iedereen dan de vergaderplek is binnengedruppeld kan ik de vergadering openen, en bespreken we allerlei epische en minder epische zaken. Bestuursvergaderingen zijn ervoor bedoeld om elkaar op de hoogte te brengen van ontwikkelingen binnen de vereniging en om taken te verdelen. Natuurlijk is er bij een bestuursvergadering ook altijd ruimte voor gezelligheid, maar niet te veel. (;

Wanneer de vergadering afgelopen is, ga ik lekker MMS’en (of, zoals dat tegenwoordig heet: ESC’en) om nog gauw een opdracht Zinsstructuur af te maken voordat ik naar een college Modern Vlaanderen van Muijres ga. Het lijkt misschien een heleboel werk om een vereniging te besturen én volop te studeren, maar ik kijk elke week gewoon goed naar mijn opdrachten en taken en bepaal wanneer ik tijd heb om wat te doen. Dan valt het allemaal hartstikke mee, ik hou zelfs nog meer dan genoeg tijd over om te niksen.

Als bestuurslid ben ik ook actief in de PR- en sponsoringcommissie. Die commissie is verantwoordelijk voor het grootste deel van de berichtjes die je op onze social media ziet verschijnen. Ook regelen we vanuit die commissie de sponsoring van de vereniging. Na het college zet ik als lid van die commissie nog snel even het facebook-evenement voor de aankomende ledenborrel online. Daarna kan ik lekker naar huis om uitgebreid mijn fave maaltje falafelwok met mie klaar te maken en daarna met een boek op bed te ploffen. Nou als dat niet enigszins perfect klinkt weet ik het ook niet meer. (;