Over SVN

SVN


De SVN (Studievereniging voor neerlandici) is een actieve studievereniging voor studenten Nederlandse Taal en Cultuur in Nijmegen, en telt ongeveer 130 leden!

De SVN organiseert zowel studiegerelateerde als gezelligheidsactiviteiten. Voorbeelden van activiteiten van de afgelopen jaren zijn de boekenveiling, ledenborrels, het kerstdiner, de literaire avond, de familiedag en de pubquiz. Maar we zijn nog niet klaar: de SVN organiseert ook activiteiten samen met andere verenigingen, zoals het voetbaltoernooi met studieverenigingen Nederlands uit de rest van het land en de grote feesten in samenwerking met andere studieverenigingen in Nijmegen. De grootste activiteit die de SVN jaarlijks organiseert is de studiereis. De afgelopen jaren zijn de neerlandici onder andere in Praag, Dublin, Rome en Edinburgh geweest, maar hebben we ook een heuse Vlaanderenrondreis gemaakt. Afgelopen jaar hebben we een bezoek gebracht aan Lissabon (zie de foto hieronder).

Als lid van de SVN kun je, behalve deelnemen aan alle activiteiten, je studieboeken bij boekhandel Dekker v.d. Vegt met 10% korting bestellen. Je ontvangt tevens twee keer per jaar de boekenbrief, waarin precies staat welke boeken je voor welke vakken aan moet schaffen. Daarnaast ontvang je als lid ook drie keer per jaar de Uitvreter, het studieblad met columns, interviews, verslagen van activiteiten en nog veel meer leuke informatie!

Kortom, dé leukste vereniging voor de student Nederlands in Nijmegen! Klik hier om lid te worden!