Theatercommissie

Deze gloednieuwe commissie maakt dit jaar een eigen theatervoorstelling, waarbij ze een moderne versie van een Oudnederlandstoneelstuk opvoeren. In de theatercommissie kunnen de leden in allerlei disciplines hun kwaliteiten kwijt. Allereerst wordt er met een groepje schrijvers aan een herschrijving van een Oudnederlandstoneelstuk gewerkt. Met dit script kunnen de acteurs in de repetities volop aan de slag en hun acteertalent uiten. Daarnaast wordt ook achter de schermen hard gewerkt door de crew. Deze creatievelingen gaan aan de slag met een licht- en geluidplan, muziek, kostuums, make-up en haar, attributen en het decor. Na al het harde werken wordt aan het einde van het jaar alles bij elkaar gebracht tot een prachtige voorstelling, waar dan alle theaterliefhebbers naar kunnen komen kijken.

Dit jaar wordt op de 28 juni ‘Marieke – Een moderne versie van Mariken van Nieumeghen’ opgevoerd op de planken van theaterzaal C.

Dit jaar (2022-2023) wordt de theatercommissie gevormd door:
Ande Cremers, Anne Boelen, Anna Savic, Bart Nieuwland, Berend Dirken, Britt Duijzer, Dyaluna Espinola y Vázquez, Femke Rens, Hélène Koolhoven, Jade van Wijk, Jip Pepers, Katelijn Vooijs, Leoni Spee (commissiehoofd), Loes van Kreij, Marieke Camps, Merel Damhuis, Rosalie de Beus, Tim van Esch, Tobias van de Sanden


Een deel van de commissieleden v.l.n.r.
boven: Berend Dirken, Anna Savic, Jip Pepers, Loes van Kreij, Marieke Camps
onder: Britt Duijzer, Merel Damhuis, Leoni Spee (commissiehoofd), Femke Rens, Tim van Esch