Vacatures en stages

Hieronder zullen wij de vacatures verzamelen die op ons pad komen.
Ben je op zoek naar een stageplek en wil je weten hoe je dat precies moet aanpakken? Check deze pagina met handige tips.


Betreft: Redactie
Organisatie: Jong Neerlandistiek
Website: https://neerlandistiek.nl/
Sluit vacature: 28-05-2023

Neerlandici en taalwetenschappers (in spe) uit binnen- en buitenland opgelet, Jong Neerlandistiek is op zoek naar nieuwe redactietalenten! 


Jong Neerlandistiek maakt Neerlandistiek, de wetenschap die zich bezighoudt met de Nederlandse taal en literatuur, toegankelijk voor iedereen. Door middel van verschillende rubrieken zoals boekrecensies, toekomstinterviews, letterkunde, taalkunde en taalbeheersing zetten zij onze taal met plezier in het zonnetje. 

Daarbij biedt Jong Neerlandistiek een unieke kans om al tijdens je opleiding ervaring op te doen binnen je vakgebied, te leren over wetenschapscommunicatie, jezelf te ontwikkelen als auteur en redacteur, en krijg je ruime mogelijkheden om connecties te maken waar je in de toekomst enorm veel aan kunt hebben. 

Lijkt het jou leuk om aan te sluiten bij deze jongerenredactie? Bekijk dan hier de vacature. 


Betreft: Stageplek
Organisatie: Drongo
Website: https://drongo.nl
Sluit vacature: 31-05-2023
Contactpersoon: Anne Pennings – communicatie@drongo.nl

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende stage in de taalsector, die ook nog erg leerzaam en afwisselend is? Kom dan stagelopen bij Drongo! 

Volg jij mij op? 

Onze huidige stagiaire, Bo over haar tijd bij Drongo:
Bij Drongo heb ik kunnen ervaren hoe breed de wereld van meertaligheid nou echt is! Door het zoeken naar nieuwtjes over meertaligheid en het aanschrijven van organisaties binnen de sector ben ik in contact gekomen met enorm veel verschillende kanten van het vakgebied. Naast het opdoen van ervaring in het werkveld en het opbouwen van een netwerk heb ik meer kennis opgedaan over meertaligheid, heb ik geleerd om pakkende teksten te schrijven en om zelfstandig te werken. Je komt bij Drongo terecht in een klein team waardoor iedereen goed bereikbaar is, er zit lekker veel afwisseling in je werk en er is ruimte voor eigen input en ideeën. 

Bo rondt haar stage af op 1 juli 2023, wij zijn dan ook op zoek naar een opvolger voor na de zomer.

Over Drongo 

Drongo is het online platform over taal en meertaligheid. Drongo brengt mensen en organisaties bij elkaar die zich bezighouden met meertaligheid. Wij delen nieuws en kennis over meertaligheid via de website, nieuwsbrief en actieve sociale mediakanalen. We besteden aandacht aan meertaligheid in verschillende delen van de samenleving en geven een agenda van relevante evenementen en gebeurtenissen. Daarnaast organiseert Drongo zelf een aantal evenementen per jaar, zowel fysiek als online. Zo hebben we bijvoorbeeld webinars en bijeenkomsten georganiseerd over meertaligheid in gezinnen en in het onderwijs, en bijeenkomsten over taaltechnologie. 

Jouw werkzaamheden 

We zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen bij de dagelijkse werkzaamheden van Drongo. Je denkt bijvoorbeeld mee in de berichten die geplaatst worden op sociale media en schrijft hier een pakkende tekst voor. Ook draag je bij aan het maken van interessante stukken voor de nieuwsbrief en houd je de website bij. Bij onze evenementen help je mee in de voorbereiding en zorg je mede voor de realisatie van een geslaagde bijeenkomst. Je bent er om te assisteren bij allerlei verschillende taken, waardoor je nooit een saaie werkdag hebt. 

Wie we zoeken 

We zoeken iemand met interesse in taal en meertaligheid. Als je zelf meertalig bent of een biculturele achtergrond hebt is dat een grote pre. Je schrijft graag en hebt affiniteit met communicatie. Je weet van aanpakken en houdt van een afwisselende werkdag. Het ene moment leer je hoe je een nieuwsbrief maakt, het andere moment werk je de website bij en leer je werken in het CMS systeem of onderhoudt je contact met onze partners via de mail. Nieuwe dingen leren en uitzoeken geeft jou energie. Je vindt het leuk om ons platform zo interessant mogelijk te maken. Bij Drongo staan wij achter inclusiviteit in onze werkomgeving. Wij streven naar een gevarieerd team met diverse etnische, geografische en meertalige achtergronden. We moedigen kandidaten met andere moedertalen dan het Nederlands, leden van de LHBTIQ+ community en mensen met een beperking dan ook aan om te reageren.

Interesse? 

Stuur ons vóór 31 mei een motivatie waarin je vertelt over jouw ervaringen met meertaligheid en waarom je dit een belangrijk onderwerp vindt. Waarom pas jij goed bij Drongo? En waarom denk je dat jij geschikt bent om te helpen bij onze dagelijkse werkzaamheden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vooropleiding, talenkennis, of interesses. Je mag je brief ook laten begeleiden door een ander communicatiemiddel, zoals een video, een audiofragment of een ander middel. 

Contactgegevens 

Stuur je motivatiebrief en cv naar communicatie@drongo.nl. Voor vragen kun je contact op nemen met Anne Pennings (communicatie@drongo.nl).


Betreft: Vrijwilligerswerk marketing & communicatie
Organisatie: Huis van de Nijmeegse geschiedenis
Website: https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/
Contactpersoon: Huub Vilé – 06 83589917 – vacatures@hvdng.nl

Wil jij jouw steentje bijdragen aan een laagdrempelige plek waar mensen zich laten
inspireren door de regionale cultuurhistorie? En tegelijkertijd ervaring opdoen op het gebied van marketing en communicatie? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen creëert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als ruimte voor exposities en lezingen, maar organiseren we ook activiteiten in de stad.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar iemand die vol enthousiasme aan de slag wil met het uitdenken en uitvoeren van allerlei communicatie-uitingen, bijvoorbeeld via sociale media, onze eigen website en de regionale pers. Je denkt mee over leuke campagnes en hoe we onze kanalen effectiever kunnen inzetten. Kijk maar eens op onze sociale kanalen of website en zie hoe we nu communiceren. Daarnaast denk je met het programmeringsteam mee over nieuwe activiteiten, gericht op specifieke doelgroepen.

Wij werken in een klein team dat grotendeels vanuit huis werkt. Desgewenst kun je ook gebruikmaken van een werkplek op ons kantoor. Het team Marketing en Communicatie ontmoet elkaar in ieder geval eens in de zes weken voor een avondvergadering.

Wat neem jij mee?
● Je hebt affiniteit met cultuur en (regionale) geschiedenis
● Je bent bekend met sociale media
● Je bent proactief en je werkt snel en zorgvuldig
● Je hebt een vlotte pen en goede redactionele vaardigheden
● Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?
Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol. Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.


Betreft: Stagiair(e) Kunst, Literatuur, Marketing & Communicatie
Organisatie: Radiorood
Website: https://www.radiorood.nl/
Sluit vacature: 31-12-2023

Werken bij een Kunstenaar betekent werken in een dynamische omgeving.

De werkzaamheden variëren van het installeren van een tentoonstelling tot het schrijven van persberichten, organiseren, managen, opruimen, knutselen aan sculpturen, vijlen aan aluminium beelden, overleggen met de kunstenaar, het interpreteren van het kunstwerk. Soms bijwonen van vergaderingen, aanvragen van subsidies, computeren, veel computeren, films editen. Mensen benaderen, fondsenwerving, brieven schrijven. Vooral aanjagen en soms remmen. Het atelier is van maandag tot maandag geopend.

We zijn opzoek naar een student Nederlands, filosofie, Literatuur, medicijnen, communicatiewetenschap, kunst, curator, grafische vormgeving, audiovisueel en of gewoon een leuk mens.

Vereisten en of wensen:
– WO is gewenst maar geen voorwaarde, een goede kunstenaar kan ook Analfabeet zijn
– uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.
– Papiamento en Duits zijn gewenst, maar niet noodzakelijk
– goed in organiseren en managen
– interesse en kennis (interesse is kennis) in hedendaagse beeldende kunst
– niet bang voor experiment, onvoorziens, nieuwe technieken, flauwe grappen,
rare werktijden, fantasie, buitenland, voor vieze handen, be curious etc.
– helpt ook opruimen zowel met de handen als inhoudelijk
– meehelpen op markten
– durft kritisch te zijn over de kunst van Moritz Ebinger
– Algemene ondersteuning op het gebied van officemanagement
– uitstekende kennis met computers liefst Apple, Word, Indesign, FinalCutpro,
excel, Photoshop, kennis film en geluid editing.
– affiniteit met Aruba, Suriname, Zwitserland en de talen van daar is een pree.
– rechts gedachtegoed wordt niet getolereerd
– onderhouden sociale media’s
– in staat om de baas een trap in de kont te geven

Goed voor jou want:
– Studiepunten
– Opbouwen en vergroten netwerk
– Mee creëren aan fantasievolle projecten.
– Behoud van uitkering!
– Ruimte voor eigen initiatief, maak je eigen project
– Goed eten en goede koffie
– Tip’s over 2de fase kunstopleidingen

Wij bieden jou de mogelijkheid om belangrijke contacten en kennis op de doen voor de toekomst. Je moet de stageperiode in dat opzicht dan ook zien als een opstap naar meer! Eerdere stagiaires zijn via mij aan goede en lucratieve banen in de creatieve sector gekomen of zijn een eigen carrière als kunstenaar begonnen met exposities in het binnen en buitenland….

Het Atelier is goed bereikbaar zowel met OV, fiets als de auto (gratis parkeren) en het is dichtbij de Zee.


Betreft: LVWB Fundraising Traineeship
Organisatie: LVWB Fundraising
Site: https://www.lvwbfundraising.nl
Contactpersoon: Sofie Bienert – sofie@lvwbfundraising.nl – 0614149014

Wij zijn LVWB Fundraising en helpen al 20 jaar culturele en maatschappelijke organisaties om hun
doelen en ambities te realiseren door goede fondsenwervingsplannen te maken én uit te voeren.

Gevarieerd werk dat het verschil maakt
Organisaties zijn afhankelijk van de steun van donateurs, sponsors en fondsen. Dankzij jouw inzet werf je extra budget waarmee deze organisaties hun dromen kunnen waarmaken. Dit doe je onder andere door fondsaanvragen te schrijven, vriendencampagnes op te zetten, relaties te onderhouden met allerlei gevers, events te organiseren, crowdfunding campagnes op te zetten etc. Enorm gevarieerd en heel dankbaar werk, waarmee jij als LVWB Fundraising Trainee echt het verschil kan maken!

Op weg naar een mooie start van je loopbaan
Al meer dan 60 afgestudeerden van allerlei studierichtingen hebben via ons traineeship een hele
mooie baan gevonden bij bijvoorbeeld Amnesty International, Oerol, Save the Children, Artis, Theater
aan de Parade en vele andere culturele en maatschappelijke organisaties en goede doelen.

Geen ervaring, geen probleem
Nog helemaal geen ervaring met fondsenwerving? Geen probleem! Alle kennis en tools voor fondsenwerving reiken wij je aan tijdens de tiendaagse opleiding en maak je je onder onze begeleiding on the job helemaal eigen. Ervaring is dus echt geen must.

Aanmelden kan het hele jaar
We hebben het hele jaar door mooie traineeplekken en je kunt je op elk moment aanmelden. Ook als je nog aan het afstuderen bent. Je vindt hier de lopende vacature!

Wil je meer weten of heb je vragen?
Check onze website, meld je daar aan of mail of bel ons met vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als je eerst meer informatie wilt, we vertellen je graag alles wat je wilt weten.


CISV International is op zoek naar leiding en staf voor hun zomerprogramma! Check hun website voor meer vacatures.

CISV is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor onderwijs en inspiratie voor vrede door middel van het opbouwen van interculturele vriendschappen, samenwerking en begrip voor elkaar.


Betreft: Staf
Organisatie: CISV
Site: https://www.cisv.nl
Contactpersoon: leiding@cisv.nl

Als staf ben je samen met drie of vier anderen verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het programma. Je houdt in de gaten of het goed gaat met de deelnemers en de leiders en dat de activiteiten goed gepland worden. Daarnaast organiseer je een excursie en bedenk je een thema voor het programma dat past binnen het jaarthema van CISV.

Als staf kan je samen overleggen wat een goede rol is voor jou binnen het programma: wil je graag met alle activiteiten meedoen en tijdens de leidersvergadering kijken of alles goed gaat of kies je er liever voor om iets meer op de achtergrond te zijn en te zorgen voor mooie foto’s, een blog, de snacks, de financiën of de boodschappen – alles kan! Ook tijdens de voorbereidingen kunnen jullie de taken binnen de staf goed verdelen, waardoor iedereen doet waar ‘ie goed in is en leuk vindt. Extra voordeel: de vriendengroep die ontstaat uit je stafgroep woont maar een treinreisje van je vandaan!


Betreft: Leiding
Organisatie: CISV
Site: https://www.cisv.nl
Contactpersoon: leiding@cisv.nl

Als leider bij CISV ben je 21 jaar of ouder en verantwoordelijk voor je eigen delegatie. Deze bestaat uit vier of zes Nederlandse deelnemers. Je maakt kennis met ze en bereid je samen met hen voor op het zomerprogramma. Tijdens het programma ben jij hun aanspreekpunt en kunnen ze bij jou terecht met alles waar ze mee zouden kunnen zitten. Natuurlijk sta je hierin niet
alleen: je kan altijd terecht bij de andere leiders en de staf op het programma zelf en er is een back-up in Nederland die altijd bereikbaar is om mee te bellen.

Als leider organiseer je de activiteiten van het programma.
Ongemerkt doe je zo heel wat leiderschaps- en organisatievaardigheden op én ontwikkel je hechte vriendschappen met je medeleiders en staf (en zo regel je meteen je vakantieadresjes voor de komende jaren!).


Op zoek naar een bijbaantje of stageplek op de campus? Bekijk de volgende vacatures op deze site!


Betreft: Stageplekken
Organisatie: COC Nijmegen
Site: https://cocregionijmegen.nl/
Contactpersoon:  info@cocregionijmegen.nl

Binnen het COC worden veel projecten gestart, zoals nieuwe activiteiten, conferenties, ontwikkelen van programma’s, etc. Vaak wordt dit volledig door vrijwilligers gedaan, maar soms is er ook een gering budget beschikbaar. Deze projecten lenen zich vaak goed als stageplek of als bijbaan / traineeship. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan graag contact op via info@cocregionijmegen.nl om je wensen en profiel achter te laten, zodat we je kunnen bekijken of er iets is dat bij je past of contact op kunnen nemen zodra er iets beschikbaar komt.


Betreft: Coördinator voorlichting
Organisatie: COC Nijmegen
Site: https://cocregionijmegen.nl/
Contactpersoon:  voorlichting@cocregionijmegen.nl

Team Voorlichting bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers, die worden aangestuurd door 4 coördinatoren die zorgen voor het inplannen van voorlichtingen, contact met de scholen, ontwikkelen van nieuwe scholingen en de samenwerking met andere voorlichtingsteams in Nederland. Coördinator Voorlichting is een uitdagende functie, in een enthousiast team, met volop kansen voor het vergroten van je netwerk.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken of deze vrijwilligersfunctie iets voor je is.


Logo Talentvoordocent

Betreft: Huiswerkbegeleiding
Organisatie: Talentvoordocent
Site: https://talentvoordocent.nl/
Contactpersoon: Renee Theelen – 06-33795894

Bij Talentvoordocent zijn we op zoek naar studenten/recent afgestudeerden die willen ondersteunen met Nederlands op een middelbare school in Nijmegen. Het uurloon is €13/uur en reiskostenvergoeding van €0,19/km.
De huiswerkbegeleiding vindt plaats op school (Kandinsky College Molenhoek) Het gaat bij deze opdracht meer om een inloop uur waarbij je vakinhoudelijke vragen (vmbo-niveau) kunt krijgen van leerlingen, maar ook leerlingen helpt met de voorbereiding van de toetsweek.

Op de volgende data vindt de huiswerkbegeleiding plaats:

Week 24 en 25 (12 t/m 23 juni), ma-vrij van 15.30-16.30 uur

Daarnaast werken we met meer scholen in de regio, waardoor we regelmatig toffe (flexibele) opdrachten hebben.