Vacatures en stages

Hieronder zullen wij de vacatures verzamelen die op ons pad komen.
Ben je op zoek naar een stageplek en wil je weten hoe je dat precies moet aanpakken? Check deze pagina met handige tips.


Betreft: Vacature
Organisatie: TaalUnie
Website: https://taalunie.org/home

Vanuit de Taalunie vinden wij het nu belangrijk om het studentennetwerk verder te laten groeien en bloeien. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden: enthousiaste studenten neerlandistiek uit de hele wereld met een hart voor de Nederlandse taal en de Nederlandstalige cultuur!

Wij…

 • zijn een vereniging voor studenten neerlandistiek wereldwijd
 • komen samen voor workshops, lezingen, filmavonden, boekenclubs en netwerkbabbels
 • ontplooien culturele projecten – check onze podcast NedMuziek!

Ben jij?

 • student(e) neerlandistiek met een hart voor het Nederlands en de Nederlandstalige cultuur?
 • enthousiast, creatief en proactief?

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via studenten@taalunie.org. We horen graag wie je bent, in welke fase van de studie je zit en welke hobby’s en interesses je hebt.

Betreft: Werkplek
Organisatie: Pastoor bv Nijmegen
Website: https://pastoorbv.nl

Ben jij bijna afgestudeerd of een starter? Dan is Pastoor bv Nijmegen opzoek naar jou!

Wij zijn een klein communicatiebureau uit Nijmegen. We geven voornamelijk trainingen op het gebied van schriftelijke communicatie, maar helpen ook met teksten (her)schrijven en geven communicatieadvies. We geven doorlopend trainingen aan onder andere gemeentes zoals Utrecht en Tilburg, pensioenenfondsen zoals APG, commerciële organisaties en individuen van Bol.com, NS en nog vele meer.  Een van onze kernwaarden is plezier. Plezier in onze trainingen en plezier in ons team. Dat leidt tot betere trainingen, meer en langduriger leereffect en de hoogst mogelijke motivatie bij ons én bij de deelnemers. In onze trainingen gebruiken we bijvoorbeeld fragmenten uit de nieuwste films en spelen met de cursisten zelfontworpen 60-seconds spel. Zo kunnen we op een interactieve manier deelnemers van een gemeente leren om begrijpelijke inwonersbrieven te schrijven of labonderzoekers overtuigende rapporten te schrijven die door verschillende doelgroepen te begrijpen zijn.

 Taya of Thijs (senior trainer adviseur) zijn maandag tot en met donderdag bereikbaar op 024-3244959 voor vragen of kennismaking.

Betreft: Werkplek
Organisatie: Into Nijmegen
Website: https://www.intonijmegen.com

Ben jij helemaal Into Nijmegen? Houd jij ook nog eens ontzettend veel van kunst, cultuur en de binnenstad? En ben je een ambitieuze young professional die graag schrijfervaring opdoet? Dan is dit een prachtige kans voor jou!

Steek je handen maar vast uit de mouwen, want er is werk aan de winkel. Samen laten we Nijmegen aan iedereen zien als de aantrekkelijkste stad van Nederland! Zowel op het gebied van cultuur, als op de binnenstad. Via IntoNijmegen informeren, inspireren en prikkelen we iedereen om de stad (vaker en langer) te bezoeken en meer te ontdekken dan ze van plan waren.

Wie ben jij?

Als redacteur in het vrijwilligersteam ben jij hét gezicht van IntoNijmegen en ambassadeur van de stad. Je vindt het leuk om verschillende soorten teksten te schrijven; interviews met ondernemers, reviews van voorstellingen en tiplijstjes met de leukste plekken in Nijmegen. Je bent leergierig, breed geïnteresseerd, creatief en representatief. Tot slot ben je proactief; je krijgt bij ons alle ruimte om ideeën aan te dragen en uit te werken. 

Wat vragen wij?

 • Woonachtig in of rondom Nijmegen
 • Flexibiliteit met betrekking tot werkmomenten. Sommige schrijfklussen zijn doordeweeks en overdag uit te voeren, andere klussen vragen om inzet in de avond of het weekend. 
 • Flexibele inzet met betrekking tot schrijfklussen. We zoeken breed geïnteresseerde schrijvers die graag meerdere schrijfvormen oefenen en ontwikkelen. Je wordt hierin begeleid door onze eindredacteuren Belinda, Lunya en Emmy. 
 • Minimaal 1 à 2 artikelen per maand, maar onze voorkeur gaat uit naar mensen die actief betrokken zijn en meerdere schrijfklussen willen oppakken.
 • Enthousiasme en betrokkenheid! Dit is voor ons belangrijker dan de ervaring die je hebt. 

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om veel schrijfervaring op te doen, met uiteraard naamsvermelding bij elk artikel, in het colofon en eventueel een referentie op LinkedIn. 
 • De mogelijkheid om je netwerk in Nijmegen te vergroten. Je zult onder andere bij ondernemers over de vloer komen, en programmeurs en organisatoren uit de culturele sector spreken. 
 • Gratis toegang tot concerten, voorstellingen en festivals. 
 • We organiseren elke twee maanden een borrel (soms op een evenement) of een workshop voor het hele vrijwilligersteam. De workshops verschillen per bijeenkomst en zijn gevarieerd; denk bijvoorbeeld aan een workshop Instagram stories maken, telefoonfotografie of SEO teksten schrijven. 

Leuk? Mooi! Solliciteer dan nu met je cv + motivatie en (als je deze hebt) een voorbeeld van een tekst die je hebt geschreven. Deze stuur je naar info@intonijmegen.com. Wil je meer informatie? Mail ons dan of stuur een berichtje via Facebook of Instagram. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Betreft: Stageplek
Organisatie: Cross Your Borders
Website: https://www.crossyourborders.nl/home

Betreft: Stageplek
Organisatie: Stage Cultuur Inclusief
Website: https://www.stagecultuurinclusief.nl/registratie-stage-alerts/
Contactpersoon: Maxime Hallatu – 020 5141380 – maxime@stagecultuurinclusief.nl

Zoek jij een stage binnen de culturele sector?

Het bedrijf ‘Stage Cultuur Inclusief’ zoekt verschillende stagiairs, zoals:

Voor vragen kun je contact opnemen met Maxime Hallatu coördinator van Stage Cultuur Inclusief.


Betreft: Vrijwilligerswerk marketing & communicatie
Organisatie: Huis van de Nijmeegse geschiedenis
Website: https://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/
Contactpersoon: Huub Vilé – 06 83589917 – vacatures@hvdng.nl

Wil jij jouw steentje bijdragen aan een laagdrempelige plek waar mensen zich laten
inspireren door de regionale cultuurhistorie? En tegelijkertijd ervaring opdoen op het gebied van marketing en communicatie? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen creëert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als ruimte voor exposities en lezingen, maar organiseren we ook activiteiten in de stad.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar iemand die vol enthousiasme aan de slag wil met het uitdenken en uitvoeren van allerlei communicatie-uitingen, bijvoorbeeld via sociale media, onze eigen website en de regionale pers. Je denkt mee over leuke campagnes en hoe we onze kanalen effectiever kunnen inzetten. Kijk maar eens op onze sociale kanalen of website en zie hoe we nu communiceren. Daarnaast denk je met het programmeringsteam mee over nieuwe activiteiten, gericht op specifieke doelgroepen.

Wij werken in een klein team dat grotendeels vanuit huis werkt. Desgewenst kun je ook gebruikmaken van een werkplek op ons kantoor. Het team Marketing en Communicatie ontmoet elkaar in ieder geval eens in de zes weken voor een avondvergadering.

Wat neem jij mee?
● Je hebt affiniteit met cultuur en (regionale) geschiedenis
● Je bent bekend met sociale media
● Je bent proactief en je werkt snel en zorgvuldig
● Je hebt een vlotte pen en goede redactionele vaardigheden
● Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?
Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol. Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.Betreft: LVWB Fundraising Traineeship
Organisatie: LVWB Fundraising
Site: https://www.lvwbfundraising.nl
Contactpersoon: Sofie Bienert – sofie@lvwbfundraising.nl – 0614149014

Wij zijn LVWB Fundraising en helpen al 20 jaar culturele en maatschappelijke organisaties om hun
doelen en ambities te realiseren door goede fondsenwervingsplannen te maken én uit te voeren.

Gevarieerd werk dat het verschil maakt
Organisaties zijn afhankelijk van de steun van donateurs, sponsors en fondsen. Dankzij jouw inzet werf je extra budget waarmee deze organisaties hun dromen kunnen waarmaken. Dit doe je onder andere door fondsaanvragen te schrijven, vriendencampagnes op te zetten, relaties te onderhouden met allerlei gevers, events te organiseren, crowdfunding campagnes op te zetten etc. Enorm gevarieerd en heel dankbaar werk, waarmee jij als LVWB Fundraising Trainee echt het verschil kan maken!

Op weg naar een mooie start van je loopbaan
Al meer dan 60 afgestudeerden van allerlei studierichtingen hebben via ons traineeship een hele
mooie baan gevonden bij bijvoorbeeld Amnesty International, Oerol, Save the Children, Artis, Theater
aan de Parade en vele andere culturele en maatschappelijke organisaties en goede doelen.

Geen ervaring, geen probleem
Nog helemaal geen ervaring met fondsenwerving? Geen probleem! Alle kennis en tools voor fondsenwerving reiken wij je aan tijdens de tiendaagse opleiding en maak je je onder onze begeleiding on the job helemaal eigen. Ervaring is dus echt geen must.

Aanmelden kan het hele jaar
We hebben het hele jaar door mooie traineeplekken en je kunt je op elk moment aanmelden. Ook als je nog aan het afstuderen bent. Je vindt hier de lopende vacature!

Wil je meer weten of heb je vragen?
Check onze website, meld je daar aan of mail of bel ons met vragen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als je eerst meer informatie wilt, we vertellen je graag alles wat je wilt weten.


CISV International is op zoek naar leiding en staf voor hun zomerprogramma! Check hun website voor meer vacatures.

CISV is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor onderwijs en inspiratie voor vrede door middel van het opbouwen van interculturele vriendschappen, samenwerking en begrip voor elkaar.


Betreft: Staf
Organisatie: CISV
Site: https://www.cisv.nl
Contactpersoon: leiding@cisv.nl

Als staf ben je samen met drie of vier anderen verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het programma. Je houdt in de gaten of het goed gaat met de deelnemers en de leiders en dat de activiteiten goed gepland worden. Daarnaast organiseer je een excursie en bedenk je een thema voor het programma dat past binnen het jaarthema van CISV.

Als staf kan je samen overleggen wat een goede rol is voor jou binnen het programma: wil je graag met alle activiteiten meedoen en tijdens de leidersvergadering kijken of alles goed gaat of kies je er liever voor om iets meer op de achtergrond te zijn en te zorgen voor mooie foto’s, een blog, de snacks, de financiën of de boodschappen – alles kan! Ook tijdens de voorbereidingen kunnen jullie de taken binnen de staf goed verdelen, waardoor iedereen doet waar ‘ie goed in is en leuk vindt. Extra voordeel: de vriendengroep die ontstaat uit je stafgroep woont maar een treinreisje van je vandaan!


Betreft: Leiding
Organisatie: CISV
Site: https://www.cisv.nl
Contactpersoon: leiding@cisv.nl

Als leider bij CISV ben je 21 jaar of ouder en verantwoordelijk voor je eigen delegatie. Deze bestaat uit vier of zes Nederlandse deelnemers. Je maakt kennis met ze en bereid je samen met hen voor op het zomerprogramma. Tijdens het programma ben jij hun aanspreekpunt en kunnen ze bij jou terecht met alles waar ze mee zouden kunnen zitten. Natuurlijk sta je hierin niet
alleen: je kan altijd terecht bij de andere leiders en de staf op het programma zelf en er is een back-up in Nederland die altijd bereikbaar is om mee te bellen.

Als leider organiseer je de activiteiten van het programma.
Ongemerkt doe je zo heel wat leiderschaps- en organisatievaardigheden op én ontwikkel je hechte vriendschappen met je medeleiders en staf (en zo regel je meteen je vakantieadresjes voor de komende jaren!).


Op zoek naar een bijbaantje of stageplek op de campus? Bekijk de volgende vacatures op deze site!


Betreft: Stageplekken
Organisatie: COC Nijmegen
Site: https://cocregionijmegen.nl/
Contactpersoon:  info@cocregionijmegen.nl

Binnen het COC worden veel projecten gestart, zoals nieuwe activiteiten, conferenties, ontwikkelen van programma’s, etc. Vaak wordt dit volledig door vrijwilligers gedaan, maar soms is er ook een gering budget beschikbaar. Deze projecten lenen zich vaak goed als stageplek of als bijbaan / traineeship. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan graag contact op via info@cocregionijmegen.nl om je wensen en profiel achter te laten, zodat we je kunnen bekijken of er iets is dat bij je past of contact op kunnen nemen zodra er iets beschikbaar komt.


Betreft: Coördinator voorlichting
Organisatie: COC Nijmegen
Site: https://cocregionijmegen.nl/
Contactpersoon:  voorlichting@cocregionijmegen.nl

Team Voorlichting bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers, die worden aangestuurd door 4 coördinatoren die zorgen voor het inplannen van voorlichtingen, contact met de scholen, ontwikkelen van nieuwe scholingen en de samenwerking met andere voorlichtingsteams in Nederland. Coördinator Voorlichting is een uitdagende functie, in een enthousiast team, met volop kansen voor het vergroten van je netwerk.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken of deze vrijwilligersfunctie iets voor je is.


Logo Talentvoordocent

Betreft: Huiswerkbegeleiding
Organisatie: Talentvoordocent
Site: https://talentvoordocent.nl/
Contactpersoon: Renee Theelen – 06-33795894

Bij Talentvoordocent zijn we op zoek naar studenten/recent afgestudeerden die willen ondersteunen met Nederlands op een middelbare school in Nijmegen. Het uurloon is €13/uur en reiskostenvergoeding van €0,19/km.
De huiswerkbegeleiding vindt plaats op school (Kandinsky College Molenhoek) Het gaat bij deze opdracht meer om een inloop uur waarbij je vakinhoudelijke vragen (vmbo-niveau) kunt krijgen van leerlingen, maar ook leerlingen helpt met de voorbereiding van de toetsweek.

Op de volgende data vindt de huiswerkbegeleiding plaats:

Week 24 en 25 (12 t/m 23 juni), ma-vrij van 15.30-16.30 uur

Daarnaast werken we met meer scholen in de regio, waardoor we regelmatig toffe (flexibele) opdrachten hebben.