Write Now! 2017 van start

Het is zover: vanaf vandaag tot 1 april 2017 kunnen schrijftalenten van 15 tot en met 24 jaar meedoen aan een nieuwe editie van Write Now!, dé grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen.

Meedoen
De schrijfwedstrijd Write Now! is voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar oud uit Nederland en Vlaanderen. Alle tekstuele vormen – verhalen, gedichten, columns, toneelteksten, filmscenario’s, songteksten – mogen worden ingezonden. Wie zijn of haar pen nog wil scherpen, kan de komende twaalf weken voor coaching en feedback terecht bij Start to Write Now! in samenwerking met Schrijven Online. Deelnemers dienen hun tekst vóór 1 april 2017 in te sturen via het inschrijfformulier op de website.

Voorronden en finale
Na de sluitingsdatum van 1 april worden alle inzendingen voor Write Now! verdeeld over tien regionale voorronden, die in april en mei in Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Wie een van de voorronden wint verwerft een plek in de finale, die in juni in Rotterdam is. De winnaar van de finale krijgt een schrijfopleiding, een MacBook, optredens én publicaties.

Successen
Voor deelnemers en winnaars van Write Now! worden deuren geopend die anders gesloten zouden blijven. De wedstrijd bracht bekende auteurs voort als Maartje Wortel, Niña Weijers en Lize Spit. Bekijk de Wall of Fame voor een overzicht van succesvolle oud-winnaars.