Een sfeerverslag van een geslaagd Kerstfeest!

Tekst: Eva Keulen

Stropdassen, nette schoenen, jurken: alles werd weer uit de kast getrokken. Op donderdagavond 19 december 2019 verruilden de docenten en studenten van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur het grote Erasmusgebouw voor De Waagh en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: het was weer tijd voor het jaarlijkse Kerstfeest!

Bij binnenkomst zat de sfeer er al meteen goed in. De activiteitencommissie had ook dit jaar alles tot in de puntjes geregeld, waardoor we konden genieten van heerlijk eten, veel gezelligheid en prachtige acts. De acts werden, net zoals vorig jaar, aangekondigd door presentator Ivo Nieuwenhuis en waren zeer gevarieerd. Zo kon men genieten van poëzie, muziek en cabaret.

Voorzitter Eva en presentator Ivo Nieuwenhuis openen de avond
(Foto: Annelies Annevelink)

Sanne de Kroon mocht de avond openen met een aantal van haar prachtige gedichten. Na het voorgerecht was het tijd voor eerstejaars Ande Cremers, Merel Damhuis en Britt Visser, die samen een mooi nummer ten gehore brachten onder begeleiding van een keyboard en een ukelele. Daarna zongen alle aanwezigen uit volle borst mee met het nummer Let it be dat werd voorgedragen door Yannick Lammers en Michiel Beije.

We bleven nog even in de muzieksferen toen Jules Schmeits op de harp en Manon van Dorst op de dwarsfluit een mooi nummer speelden waar de hele zaal stil van werd. De zaal was een stuk minder stil bij het volgende optreden. Nadat lang onzeker was gebleven of hij zou optreden, beklom Hidde van Gestel toch het podium om de docenten (en een zekere promovendus) eens goed de waarheid te vertellen. Gelukkig lag de hele zaal in een deuk, dus we verwachten geen lagere cijfers voor zijn essays. Paul Hulsenboom vertegenwoordigde de medewerkers van de opleiding door aan iedereen de songtekst van White Christmas uit te delen om het nummer samen met hem a capella te zingen.

Het bestuur treedt op
(Foto: Annelies Annevelink)

Voor de docenten en promovendi die dachten dat ze na Hidde wel genoeg voor gek waren gezet, bleek niets minder waar, want ook het bestuur van de SVN had een act voorbereid. Het thema: de docenten Nederlandse Taal en Cultuur die op weg zijn naar het Kerstfeest. Met behulp van brillen, pruiken, andere kledingstukken en de nodige accenten stapte de ene na de andere docent in het fictieve personenbusje. Er werd een ‘stukske’ website getoond, gediscussieerd over de betekenis van ‘komt goed’ en een kerstkaart geschreven voor Bourdieu. Thomas Mollema werd onverwachts deel van de act toen hij een blonde pruik opgezet kreeg en het bestuur luidkeels een variant van het nummer Suzanne van V.O.F. de Kunst voor hem zong.

Er werd kortom heerlijk gegeten, veel gelachen en gezellig gepraat op het Kerstfeest. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt en er is geen betere manier om het begin van de vakantie en het einde van het jaar in te luiden. Er rest mij dan ook niets meer dan jullie namens de hele SVN hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen!