Oktober: spooky season!

31 oktober 2022
Lieve leden,

Het is nu écht, écht herfst! Dat betekent: warme thee met koekjes, een grote hoop blaadjes op straat om in te springen en ook… tentamens. Laat deze blog een fijne afwisseling zijn tijdens de nachtelijke uurtjes in de boeken (of in een hoekje), want het bestuur heeft weer een hoop uitgespookt de afgelopen weken ??


Week 40: Beestenbende ???

Vliegen de weken jullie ook zo voorbij? Op maandag 3 oktober mochten wij de wissel-ALV bijwonen van onze koepelvereniging LETO, waar ons lid Hilke werd ingehamerd als penningmeester! LETO is de stem van verschillende letterenstudieverenigingen wanneer er op hoger niveau overlegd wordt, maar zij organiseert ook leuke, diverse activiteiten voor alle aangesloten leden (ja, ook voor jou!). Deze krijgen jullie ook te zien in de agenda of de Google Calendar.

De dag erna, op dierendag, had de Acco een superlieve dierendagborrel georganiseerd. Bijna iedereen had een dierenknuffeltje meegenomen om dit te vieren, en er was zelfs een diversigeit aanwezig om mee te praten over diversiteitsdag (je had er ? moeten zijn). Kiek hieronder de kiekjes!

Woensdag 5 oktober was RU docentendag. Tijdens de borrel hebben we op verschillende kaartjes een lief bericht achtergelaten voor onze docenten, en die heeft het bestuur op docentendag over de hele zesde verdieping als een easteregg-hunt opgehangen. Mocht je professor j o s j o o s t e n volgen op facebook, dan heb je waarschijnlijk wel zijn superlieve berichtje langs zien komen ? Een dag vol met wederzijdse inspiratie en vreugde.


WEEK 41: “BRAS!”

Deze week gaat de boeken in als een van mijn drukste weken. Naast het hele bestuurgebeuren en de studie werk ik ook nog eens, wat best wel strakke planningen oplevert (lees: van hot naar her racen). Deze week was dat niet anders. Op de maandag had ik in de avond een (vrijwillige) voorzitterscursus gepland staan, wat voornamelijk bestond uit zelfreflectie en praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en elkaar daarmee helpen.

Daarna racete ik snel door naar de Cobo van Ismus, van politicologie. Ik was dit keer alleen met Dyaluna. We hebben de hele avond met OSK staan overleggen hoe we de vlag zouden brassen, want die hing niet heel hoog op de muur vastgeplakt met Duct tape, appeltje eitje toch? Nou, nee. De bewakers hadden ons al mooi de hele avond in de gaten gehouden en roken iedere stap die we zetten. Deswege snap je onze verbazing als ik vertel dat er één moment was dat er geen énkele bewaker rondom de vlag stond, huh?! Dyaluna riep: “Merel, kom, snel! Ik geef je een zetje.” Maar ik nam rustig even de tijd om mijn hakken uit te doen, midden in de zaal onder de vlag in het zicht van iedere oplettende bewaker; ik wil natuurlijk niet Dyaluna bezeren tijdens de braspoging. Alle beschermengelen, of eerder poltergeisten, waren aanwezig en ons goed gezind, want na twee keer springen via Dyaluna hadden we de vlag te pakken! We renden samen richting de uitgang en kregen hulp van iedere ander bestuur dat aanwezig was. Het was nog een gevecht in de deuropening, maar we werden naar buiten getrokken, met de vlag in onze handen. Dit was werkelijk het toppunt van de week, en het is pas maandag.

De dag na deze adrenalineboost was ik na een dagje werken samen met Ande naar de photoshopcursus gegaan. We kregen een handleiding met opdrachten om ons wegwijs te maken in ofwel InDesign, ofwel Photoshop. Omdat Ande al wat kennis had van Photoshop kozen we het eerstgenoemde. Blijkbaar wordt InDesign voornamelijk gebruikt om tijdschriften of diens layout te ontwerpen, maar wij hebben onze creatieve vrijheid genomen en zijn aan de slag gegaan om een zo kunstzinnig mogelijke uitdrukking op het scherm te krijgen. Zoals je hieronder ziet, was het een zeer nuttige avond. Zonder grap, we snappen wel alle functionaliteiten van het programma!


Woensdag was er weer een ledenuurtje, met heerlijke kokosmakronen van niemand minder dan Iris Del-Tin! ? Ze had een hele lading met verschillende smaak- en kleurstructuren (de ietwat zwartgeblakerde versies waren juist erg lekker zoet ?). Het was enorm gezellig met superveel leden in een klein lokaaltje, en ik heb op het digibord mijn opgedane kennis van online ontwerpen toegepast.

Weer na een dagje werken, hadden Ande en ik iets superleuks op de planning staan: we gingen naar de Cobo van ons zusje Helios uit Amsterdam! Zij pakken Cobo’s net iets anders aan, iets informeler, meer borrel, minder constitutie. Ze stonden dan ook geen enkel moment op de constitutionele volgorde, terwijl Ande en ik met ons tweetjes zo ons best deden 😀 De Cobo was tevens in 70’s stijl, wat nog een extra reden was dat Ande en ik móesten gaan! Het was echt leuk om een van onze zusterverenigingen te leren kennen op deze manier, en wij (en jullie) zullen vast nog wel meer van ze gaan horen in de loop van het jaar ✨

Om deze drukke week af te sluiten kon ik lekker uitrusten bij het Aftertaaltoetstheekransje, na een lange vergadering op de vrijdagochtend. SOFv kwam even op bezoek om kennis met ons te maken, wat erg lief was, maar daardoor waren we wel pas later met koekjes bij het theekransje. Ik vond het erg fijn om even met jullie te praten over de studie, de vereniging en tentamenstress. Mochten jullie daar vaker behoefte aan hebben, schroom zeker niet om even te checken of we aanwezig zijn op de BK (12.08) ?


WEEK 42: in the air tonight

De brasadrenaline was nog niet eens op of er kwam weer een kans om de hoek kijken tijdens de Cobo van USA Nijmegen. En mag ik even zeggen jongens, als ik een idee heb, moet je soms gewoon even luisteren. Als ik al de hele avond roep “til mij op, ik kan er bij. Ik kan balanceren op schouders want ik heb 10 jaar geturnd”, dan moet je dat gewoon even uitproberen in plaats van het weg te wimpelen en te doen alsof we het straks wel gaan doen. Maar goed, ik dwaal af. Terug naar de bras. USA had een totebag als vlag op het plafons gehangen met, je raad het, Duct tape! En dankzij een aantal sterke mannen die mij precies onder de vlag optilden, kon ik op schouders staan en de vlag gooien naar GAG, die gauw naar buiten renden. Een mooie bras, maar een beetje een anticlimax ?

Vroeg in de ochtend na deze weergaloze bras, stonden we in de BK om de bende op te ruimen. KNUS en OSK kwamen ook langs, en we hebben er een gezellige dag van gemaakt met elkaar! Ik houd echt heel veel van opruimen, dus ik was zo in mijn element die ochtend. De rest ging in de middag nog door, maar ik racete weer naar mijn werk om vervolgens in de avond op de Cobo van FC Sophia te staan, van Filosofie (ik noem het ook wel, filosophia). Die avond vergde erg veel energie van mij, en ik ben eerder weggegaan dan de rest. En het is net een film, maar ik verzin dit niet, net toen ik weg was hadden Pim en Dyaluna de vlag gebrast! Dyaluna en ik hadden namelijk besloten dat wij voortaan op alle Cobo’s de vlag gaan brassen, dat is hoe wij de geschiedenis der SVN in willen gaan. Dus voor de besturen die nog hun Cobo moeten houden (ik kijk jullie aan, OSK en KNUS), ge zijt gewaarschuwd.

WEEK 43: Geopende BK

De tentamenweken zijn begonnen, maar het bestuur zit niet stil. We hebben besloten om de BK iedere dag een deel open te gooien, zodat jullie langs kunnen komen als jullie daar zin in hebben, of om gewoon even te kijken hoe dat er nu precies uitziet, zo’n bestuurskamer. Ook hebben we een drietal studiedagen gepland staan, waarvan maandag de eerste was. Ik heb in deze week ook overleg gehad over het Inglorious feest van november (de 15e, zet het in je agenda!), samen met de besturen GSV Excalibur, ESV, Babylon, Postelein en Mycelium. Het is een besloten feest voor deze verenigingen, dus is het belangrijk dat je je ronde SVN sticker bij je hebt, zodat je wordt binnengelaten ?


Deze week kan ik een beetje bijkomen van al deze gebeurtenissen, en ik hoop dat jullie ook je rust kunnen vinden tussen de essay, tentamens en deadlines door ?
Ik ga lekker Halloween vieren vanavond, met een film, een pompoen, warme choco en ik ga mijn (nieuwe) kamer inwijden met wat spreuken uit een oud toverboek ?✨

Liefs en tot snel weer! ?

Merel ?‍♀️

Geef een reactie