September: Do you remember? ??

Lieve leden,

De herfstblaadjes komen alweer naar beneden vallen en de geurkaarsjes worden van het stof ontdaan:
Het is mijn favoriete seizoen! Voordat we verder gaan met poëtische verzuchtingen naar de herfstmaanden, blikken we nog even terug op de afgelopen maand, want wat is er veel gebeurd!


Week 36: Eerste week als bestuur XLI!
Bij de goden, wat was dat spannend. We hebben voor de ALV echt heerlijk frietjes gegeten van tevoren, zoals altijd, en ik kan heel eerlijk zijn, ik kreeg van de buikkriebels mijn frietjes niet eens op (en dat zegt nogal wat, ik houd enorm veel van eten). Maar wat zijn we blij met jullie allemaal, met al het vertrouwen dat we van jullie kregen. Ik kan voor de rest spreken als ik zeg dat we ons geen betere vereniging kunnen wensen ?

De rest van de week werden we meteen in het bestuursleven gegooid. Van kennismakingsdiner met LETO (de koepelvereniging van letteren) tot een kennismakingsactiviteit met SOFv (de koepelvereniging van alle besturen op de RU). We hebben een hoop mensen leren kennen, ervaringen gedeeld en vooral veel gelachen met elkaar! Deze week stond ook in het teken van operatie stamkroeg en operatie eerstejaars. Stay tuned voor meer info over deze topics! ?


Week 37: Nog meer drukte
De eerste twee weken waren echt, echt, enorm druk. “Tuurlijk kan je een bestuursjaar doen tijdens je studie én al je vakken volgen!” “In het begin heb je het wel wat drukker, maaaaaaaaaar na twee maanden valt het wel weer mee :)” MENSEN WAT DRUK. Ik heb er ook wel een handje van om me extra in te zetten en heeeeel veel te gaan doen, dus misschien ligt het aan mij…

Via de SOFv mochten we een snelcursus BHV volgen, die verspreid was over twee dagen. Ik mocht als afgevaardigde van de SVN de cursus volgen, wat deze maandag stond in het teken van BRAND!!! ? Dus mocht er iemand dom genoeg zijn om een kaarsje dicht bij een gordijn te zetten, dan weet ik wat ik moet doen (en vooral ook laten).

Wat ook on fire was deze week, was de LETO karaoke! Via mijn bestuursgenootjes heb ik vernomen dat het echt een fantastische avond was, en dat de SVN goed gerepresenteerd was (lekker bezig mensen!!). Mijn lichaam moest van de eerste twee (drie, vier, vijf….) drukke weken bijkomen, dus ik kon er helaas niet bij zijn. Ik moest weer fit genoeg zijn om de volgende week klaar te staan voor de…..


Week 38: CoBo-ontgroening
Juist, voor de CoBo-ontgroening. Ik hoor je al denken, “CoBo? Wat moeten jullie bij de Co-productiefonds Binnenlandse Omroep?” In studentenverenigingen is de CoBo de Constitutieborrel. Dit ga ik even toelichten, want ik was ook niet compleet op de hoogte:

We worden dan als studentbesturen uitgenodigd door een bestuur, ditmaal Babylon (Communicatie- en Informatiewetenschappen) om eigenlijk even kennis te maken met elkaar. Net als wanneer je op visite gaat bij je schoonouders, neem je een leuk/ dom cadeautje mee (waar ze bij voorkeur niks aan hebben en wat ook niks kost). Terwijl we heel knus in een kringetje gaan staan, bestuur tegenover bestuur, gaat de uitgenodigde voorzitter recipiëren, heel lang praten over niks (mijn forte). Op het einde van het praatje klappen we niet, maar stampen we met onze voeten op de grond, zoals dat blijkbaar gaat in bestuurswereld. In de tussentijd zijn de andere aanwezige besturen aan het proberen om alle items van het borrelbestuur te bemachtigen (brassen), dat zijn de verenigingsvlag, de pedel(staf), het gastenboek, en het mag ook een bestuurslid zijn. Als je iets over de drempel van het café hebt gehaald mag je een tegenprestatie eisen! Dyaluna was zo in haar element met het brassen, dat ze zelfs een klein bloedvlekje op haar blouse had, wat een strijder. En, kennen jullie het verhaal van de duizendpoot? Vraag maar aan Berend van Ismus (studievereniging politicologie).

Kortom: grote chaos en leuk bondingsmoment met de andere besturen die ook proberen te brassen.

Verder was deze week ook ons eerste ledenuurtje! Heerlijke brownies van Ande en Dyaluna werden verkocht voor stichting RAG-week. We vonden het supertof dat er zoveel leden gekomen waren, en we hopen dat dat de volgende keer ook zo veel animo is voor suikervoedsel (ik ben sowieso ?)!


Week 39: Gesprekjes en vergaderingen
De laatste week van de maand staat in het teken van ✨ nieuwe agenda ✨ nieuw lid van de maand ✨ nieuwe blogpost ✨
Op het moment van schrijven zijn we daar heel druk mee bezig, dus houd de site / mail / Insta / Facebook / WhatsAppgroep in de gaten (voor alle linkjes, zie onze Linktree) !! ?

Maandag was deel II van mijn BHV spoedcursus; EHBO ? Eerlijk, ik weet niet waarom ik het een goed idee vond om naar deze cursus te gaan, want bij het kleinste druppeltje bloed lig ik plat en moet je míj in de stabiele zijligging leggen (no joke). Dus ik weet nu heel veel, werd een beetje duizelig van het onderwerp “open wonden”, en heb mensen die 3x zo groot zijn moeten omverduwen zodat hun tong niet in hun keel glijdt!

Ook hebben we deze week weer een CoBo, van Mycelium (Communicatiewetenschappen). Met zowel Babylon als Mycelium (o.a.) organiseren wij de Inglorious-feesten, dus het is wel zo leuk om met ze in contact te blijven door bijvoorbeeld naar hun CoBo te gaan! (Onbeschaamde promotie incoming) 15 november is de eerste van de drie Inglorious-feesten van dit jaar, dus zet het vast in je agenda! Ohja, wist je dat er een complete nieuwe agenda-vorm op onze site staat? Dit kun je hier raadplegen! Deze wordt regelmatig bijgewerkt wanneer er nieuwe activiteiten bekend worden gemaakt, dus houdt zeker de pagina in de gaten, of voeg de SVN activiteiten toe aan je Google calendar!

Verder hebben we gesprekjes gesprekjes gesprekjes: met de opleiding, met de faculteit en omtrent operatie stamkroeg. Dit is heel saai en zal ik jullie besparen. Ik ga weer verder met thee drinken, koekjes eten en warme sokken dragen terwijl ik wacht op nieuwe afleveringen van Spy x Family.

Ik spreek jullie snel weer, ofwel rondom de campus, ofwel in de volgende blogpost!

Liefs,
Merel ?

Geef een reactie