Sfeerverslag van de NTC-activiteit bij uitstek: het kerstfeest!

Tekst en foto: Jeanine Schurer 

Het is inmiddels een cliché: dit jaar is het anders dan normaal’. Dat gold afgelopen vrijdagavond ook, want het befaamde NTC-kerstfeest moest online plaatsvinden. Maar wat een feest werd het!  

Studenten, docenten, promovendi: ze waren er allemaal bij en velen hadden zich gehuld in feestelijke, kerstwaardige kleding. Sommigen in kersttrui, anderen strak in pak en zelfs de kerstmutsen waren uit de kast getrokken. De kerstsfeer zat er meteen goed in.  

Traditiegetrouw werden we getrakteerd op een reeks diverse acts en de spits werd afgebeten door Anja de Feijter, die het gedicht ‘Kortstondig’ van Anneke Brassinga aan ons voordroeg. Verder mochten we genieten van de muzikale bijdrage van Suzanne Voets op piano, zowel solo als begeleidend bij de zang van Tobias van de Sanden. Enkele studenten uit het tweede jaar hadden daarnaast een vrolijk kerstfilmpje in elkaar gezet en uiteraard kon de bestuursact van het 39ste bestuur niet ontbreken: Axel, Meline en Manon gaven dan ook een uitgebreid kijkje in het bestuursleven in tijden van corona. Onder het genot van verschillende speciaalbieren, voorzien van een komische toelichting door Adriaan ‘barman Zjos Zjoosten’ Duiveman en Ivo ‘Pierre Bardieu’ Nieuwenhuis, konden we de optredens bekijken via een livestream. Een compliment aan de organisatie om de acts via deze weg mogelijk te maken is dus zeker op zijn plaats. De bieren waren bovendien even uiteenlopend als de acts en boden voor ieder wat wils: van een lekker blond biertje tot een IPA.   

Dit alles werd afgewisseld met rondes in breakout rooms, waarin ruim de gelegenheid was om nog eens bij te praten met iedereen. Tegelijkertijd konden we ons bezighouden met een heuse NTC-bingo. Volgens welingelichte bronnen resulteerde die er zelfs in dat een zekere docent enkele studenten aanzette om een shotje sambuca te nemen, zodat er weer een vakje kon worden afgekruist. Uiteraard zijn de NTC-studenten de beroerdste niet en dus werden er twee glaasjes ingeschonken. In een van de andere breakout rooms werd ondertussen meermaals gevraagd of Axel eens eindelijk de frituurpan kon aanzetten, want ook dat was een van de vakjes op de bingokaart. Aan fanatieke bingospelers dus geen gebrek!  

Nadat het gezamenlijke programma was afgelopen werd het zelfs nog zo gezellig dat er in één van de laatst overgebleven breakout rooms uit volle borst karaoke werd gezongen. Er kan met recht worden gesteld dat het online kerstfeest allesbehalve saai werd en meer was dan gewoon wat naar het scherm kijken. Kortom: deze avond bevestigde weer eens hoe gezellig onze opleiding is! Op naar volgend jaar en, hoe geslaagd deze online variant ook was, hopelijk op de ouderwetse fysieke manier.