Studentensores in quarantaine #1

Tekst: Pepijn van der Grinten

Het leven van een student gaat niet over rozen. We krijgen thuis college, de trein wordt steeds leger en de portemonnee is nog steeds leeg van al die stapavondjes die nu binnenshuis plaatsvinden. Maar geen nood, want Studentensores in quarantaine is hier! Een rubriek die al jullie misère bespreekt en met een beetje geluk ook oplost.

Ik zit drie weken thuis, hoe word ik niet hersendood?

  • In de eerste editie van De Uitvreter van dit jaar (20.1) zei ik hoe je tijd kon besparen door maar de helft van de pagina’s van je studieboek te lezen. Nu heb je drie weken geen hol te doen, dus wat let je om de rest van de pagina’s nu ook te lezen? Als je niet meer weet of je de oneven of even pagina’s gelezen hebt, lees dan gewoon het hele boek. Doe niet alsof je iets nuttigs te doen hebt.
  • Speel quarantaine-karaoke met je vrienden. Dat doe je als volgt: organiseer een skype-groepsgesprek met je vrienden en kies een nummer (of maak meteen een lijst met nummers). Iedereen kan zelf de songtekst opzoeken, speel vervolgens de nummers af. Succes en gehoorschade gegarandeerd.
  • Koop een krat bier of een doos wijn. Zet de radio of de televisie aan. Iedere keer dat het woord ‘corona’ of ‘COVID-19’ voorbijkomt, drink je een slok. De rest van de dag vergeet je zo.
  • Willem van Oranje tweette ooit: ‘memes maken de man’. Om zijn motto op te volgen ben ik speciaal voor jullie in mijn verzameling memerijen gedoken en heb ik de volgende playlist gevonden. Het zijn 3095 video’s, daar ben je wel even zoet mee. Je vindt de playlist achter deze link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLv3TTBr1W_9tppikBxAE_G6qjWdBljBHJ
  • Ondanks dat je de hele dag niets uitvreet, moet je toch blijven eten. Natuurlijk wil je daarvoor niet meer je huis uit. We weten allemaal dat er dan maar één oplossing is: Thuisbezorgd. Doe een poging om Thuisbezorgd uit te spelen. De moeilijkheidsgraad is afhankelijk van de stad of het dorp waar je woont. De lokale horeca zal je eeuwig dankbaar zijn. Je betaalrekening niet. 

Ik zit drie weken thuis, hoe voorkom ik dat ik mijn ouders van kant maak?

  • Waarschijnlijk hoeven je ouders de komende weken ook niet te werken (als ze dat wel moeten: respect). Jij weet natuurlijk al lang dat je een stuk slimmer bent dan je ouders, maar jouw kennis kun je ook overdragen op je ouders. Ga dus colleges houden voor je ouders over je tentamenstof of andere onderwerpen in de neerlandistiek. Handig voor jou, leerzaam voor je ouders. Kun je meteen aan je onderwijsskills te werken. Je loopt nu wel het risico dat ze jou van kant willen maken. Maar ja, je moet toch iets?
  • Speel Cluedo in huis. Kies in welke ruimte van het huis met welk moordwapen er een moord is gepleegd. Kun je ook alvast bedenken wat een goede plaats en een goed voorwerp is, mocht je ze toch écht van kant willen maken. Maar ik wil niemand op ideeën brengen.