Studentensores in quarantaine #2

Tekst: Pepijn van der Grinten

Het leven van een student gaat niet over rozen. We krijgen langer thuis college, de trein wordt steeds leger en de portemonnee is nog steeds leeg van al die stapavondjes die nu binnenshuis plaatsvinden. Maar geen nood, want Studentensores in quarantaine is weer hier! Een rubriek die al jullie misère bespreekt en met een beetje geluk ook oplost.

Ik heb Netflix en Disney+ uitgespeeld, wat kan ik nog doen?

  • Wanneer je Friendsen The Office al een duizendmaal gezien hebt en de rest van de series je ook niet meer kunnen interesseren, ga dan online colleges kijken. Dat kan op verschillende manieren en in verschillende toestanden. Nuchter heb je ze vast al gekeken, maar kijk ze eens na een paar biertjes. Misschien wordt syntaxis of literatuurtheorie dan ineens zeer verhelderend. Lees voor een variant op deze tip het volgende antwoord.
  • Maak een drankspel van een online college. Want met drank krijg je zelfs een dobbelspel leuk. Denk bijvoorbeeld aan regels als ‘drink iedere keer dat Joosten “uhm” zegt of niet uit zijn woorden komt’ en ‘trek een adtje wanneer Bourdieu genoemd wordt.’ Doe dit terwijl je videobelt met je studiegenoten voor gedeelde lol. Of met je ouders, dan steken zij er misschien ook nog wat van op.
  • Er bestaat inmiddels een YouTubekanaal met quarantainecolleges, onder andere van onze grote vloggende vriend Marc van Oostendorp: https://www.youtube.com/channel/UC2SKpSZcPerBWzMeAu4ucZg/videos. Ook vind je daar video’s van andere vakgebieden. Het is dan wel niet zo spannend als Stranger Things, maar wel heel leerzaam. Of in ieder geval vermakelijk om te zien hoe hoogleraren met de huidige technologie omgaan.

In een vlaag van paniek heb ik vijfentachtig pakken toiletpapier gekocht, maar nu weet ik niet wat ik ermee moet. Hebben jullie ideeën?

  • Ten eerste: schaam je! Maar als je die rollen toch in huis hebt, kun je er maar beter het beste vanmaken. Om je een koning(in) in eigen huis te voelen, kun je je eigen troonzaal bouwen. Al die rollen geshredderd hout maken een prachtige troon, zeker op je toilet. Zo kun je je de heerser voelen over het kleinste kamertje. Zet een nieuw slot op de deur en koloniseer de wc. Je huisgenoten zullen er niet blij mee zijn, maar je staat boven hen, want jij bent de koning(in). Laat die plebs zien dat je zwemt in weelde en bouw een grote troon van toiletrollen om de toiletpot. Schrijf vervolgens je eigen volkslied op een van die rollen om het officieel te maken. Draag dit iedere ochtend om een uur of zeven voor om je dominantie te verzekeren. Lang leve het kleinste kamertje!
  • Indien je beschikt over een kat: maak een doolhof voor je kat (zie het volgende filmpje voor inspiratie: https://youtu.be/na44CWF54jk. Uiteraard kan dit voor honden ook, maar dan zal het wat groter moeten worden. Aangezien je vijfentachtig rollen hebt, moet dat geen probleem zijn. Anders laat je je kleine broertje er maar doorheen rennen.
  • Maak van papier-maché een levensgroot standbeeld van een NTC-docent naar keuze. Wat moet je anders met al die rollen? Bonuspunten als je vervolgens een foto mailt van je kunstwerk naar desbetreffende docent (en natuurlijk naar uitvreter@student.ru.nl)!