Boek op de Bank presenteert vierde editie

Voor het vierde jaar op rij neemt literair festival Boek op de Bank de Nijmeegse binnenstad over. Op donderdag 8 juni 2017 kunnen bezoekers op negen bijzondere locaties in de Nijmeegse binnenstad aanschuiven bij schrijvers als Wilfriend de Jong, Micha Wertheim, Marja Pruis, Saskia de Coster en Roos van Rijswijk.

Tijdens de festivalavond vinden er op negen locaties in het Nijmeegse centrum literaire programma’s plaats. Boek op de Bank draait om kleinschaligheid, met persoonlijk contact tussen auteur en lezer. Bij ieder podium gaan maximaal vijfentwintig bezoekers samen met een interviewer in gesprek met de schrijver. Boek op de Bank-bezoekers kiezen drie van hun favoriete schrijvers en maken in rondes van een half uur hun eigen route door de stad. Toegankelijke gesprekken en bijzondere ontmoetingen tussen auteurs en lezers staan centraal.

Met de programmering van Boek op de Bank 2017 komt een aantal gerenomeerde auteurs naar Nijmegen: schrijver en programmamaker Wilfried de Jong draagt voor uit zijn verhalenbundels, de Vlaamse schrijfster Saskia de Coster vertelt over haar werk en theatermaker Micha Wertheim wordt geïnterviewd over zijn experimentele werkwijze. De line-up wordt bovendien aangevuld met opvallend veel jonge schrijvers, waaronder debutante Roos van Rijswijk en opkomende namen als Maarten van der Graaff.

Naast kleinschalige gesprekken presenteert Boek op de Bank dit jaar ook een gloednieuw Literaire A-team: zes jonge makers die samen een voorstelling maken in samenwerking met 512 Conceptstore. Andere locaties waar programma’s plaatsvinden zijn de Openbare Bibliotheek, de Valkhofkapel en theater VIER.

Boek op de Bank vindt plaats op donderdag 8 juni, vanaf 20.00u. Kaarten kosten €12,50 en zijn te koop via www.boekopdebank.nl.