8WEEKLY zoekt eindredacteuren!

Over 8WEEKLY Webmagazine
8WEEKLY is het grootste en meest omvattende Nederlandstalige cultuurmagazine op internet. Maandelijks komen 40.000 tot 50.000 unieke bezoekers af op onze artikelen over muziek, beeldende kunst, boeken, film en theater. 8WEEKLY is altijd op zoek naar (potentieel) schrijftalent dat zich vrijwillig voor de site in wil zetten.

Wie zoeken wij
Een eindredacteur voor de sectie boeken.


Functie-inhoud

Een eindredacteur verzorgt de eindredactie van artikelen en is er verantwoordelijk voor dat de geplaatste artikelen van voldoende niveau zijn. Hij/zij controleert de artikelen op schrijfstijl, inhoud, correct Nederlands en de opmaak. De eindredacteur plaatst de artikelen uiteindelijk zelf op de internetpagina. Een belangrijk onderdeel van de taak bestaat uit het begeleiden van de redacteur. Er wordt verwacht dat de eindredacteur zijn/haar bevindingen terugkoppelt aan de redacteur.
De eindredacteur maakt onderdeel uit van een team, dat wordt aangestuurd door de chef eindredactie. De eindredacteuren werken nauw samen met de chefs redactie (muziek, beeldende kunst, boeken, film en theater).

Functie-eisen
Voor deze functie geldt:
– HBO of universitair werk- en denkniveau.
– Affiniteit met cultuur, met name literatuur en alles wat daarmee samenhangt.
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
– Enthousiasme en flexibiliteit.
– Accuratesse.
– Om kunnen gaan met deadlines.
– Goed kunnen samenwerken (‘teamplayer’).
– Beschikking hebben over en ervaring hebben met internet (en bij voorkeur Photoshop en HTML).
– Initiatiefrijk.

Wat bieden wij?
Een belangrijke plaats binnen een van de grootste digitale cultuurmagazines van Nederland. Als eindredacteur ben je (mede)verantwoordelijk voor de kwaliteit van de artikelen en de ontwikkeling van redacteuren. Je maakt onderdeel uit van een organisatie waar meer dan 100 mensen met heel veel passie en plezier voor werken. 8WEEKLY biedt veel ruimte voor nieuwe initiatieven en persoonlijke ontwikkeling, en werkt veel met mensen die voor het eerst zelf schrijven/redigeren. De basisonkosten worden vergoed.

Solliciteren?
We zoeken eindredacteurs die – in overleg – op korte termijn kunnen beginnen. Sollicitaties kunnen naar vacatures@8weekly.nl t.a.v. Mirjam Mutzri worden gestuurd. Vermeld daar ook in op welke functie(s) je solliciteert. Via diezelfde weg kan meer informatie worden opgevraagd. Voeg bij je sollicitatie een korte motivatiebrief en een cv.