Dynamiek op de literaire avond van de SVN: muziek, boeken en taal verenigd

p donderdag 13 april is het zover: dan zal de jaarlijkse literaire avond, georganiseerd door de SVN, weer plaatsvinden. De letterkundecommissie van de studievereniging voor neerlandici heeft haar uiterste best gedaan om er na de succesvolle voorgaande jaren weer een leuke editie van te maken. En dat belooft het zeker te worden!

De eerste spreker is niemand minder dan Yves Petry. En wie kent hem niet? Iedereen die de cursus over recente Vlaamse boeken bij de ons allen welbekende Jos Muijres heeft gevolgd, heeft daar ook zeker deze naam de revue zien passeren. Er is gesproken over Liefde bij wijze van spreken, maar ook De maagd Marino is een ware bestseller. Naast dat deze man gaat vertellen over zijn relatie met taal bij het schrijven van zijn boeken, zijn er ook boeken van hem te koop die avond (met dank aan Dekker van de Vegt) en heb je misschien – als ware fan – nog wel de mogelijkheid om een Belgisch pintje met hem te drinken.

De andere gast is niemand minder dan Lucky Fonz III. Deze Nederlandse artiest heeft inmiddels al diverse albums uitgebracht, waaronder albums met titels als ‘Hoe je honing maakt’ en ‘In je Nakie’. Hij is bekend van bijvoorbeeld de singles ‘Ik heb een meisje’ en ‘Linde met een E’, die je al snel vrolijk meezingt. Hij wint vele prijzen en zijn theatertournee werd enorm gewaardeerd om de combinatie tussen muziek en cabaret. Lucky Fonz III is een creatieve duizendpoot te noemen met verrassende teksten. Taal is bij hem niet zomaar taal: hij gebruikt het beeldend in zijn muziek. Op deze avond zal hij vertellen over de rol die taal speelt bij het schrijven van zijn pakkende nummers.

Ben je al benieuwd geworden naar deze twee interessante gastsprekers? Kom dan op 13 april zeker naar café Trianon aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. De inloop is vanaf 19:30 uur, waarna om 20:00 uur het programma van start zal gaan. Kaarten zullen aan de deur te koop zijn voor 5 euro per stuk. De sprekers zullen beide aan het woord komen, maar daarbij zal er ook nog een interessant tafelgesprek plaats vinden met beide gasten, geleid door niemand minder dan promovenda Sophie Reinders en alumnus Laurens van de Linde.

Hopelijk tot 13 april!