Januari: een nieuw hoofdstuk

Lieve leden,

Het is 2023 (maar dat was het bij het vorige blog ook al!) en er staat weer een spannend jaar op ons te wachten! Ik heb me sinds januari gevoeld als Rapunzel die net door Eugene (aka Flynn Rider) uit haar toren is gehaald, om de wijde wereld in te stappen. Inclusief de moodswings. Welja, we zijn mens en we leven. Ik houd echt van het leven. Dus laten we eens kijken hoe het leven van een voorzitter er in een ogenschijnlijk rustige maand uit heeft gezien.


Week 1: Studie-arm = evenementrijk

Tussen Kerst en Oud-en-nieuw hebben we met het bestuur verplicht vakantie genomen van onze bestuurstaken om echt eens stil te staan en met familie/ vrienden te zijn met de feestdagen. Op de derde dag van het jaar waren we meteen weer aan het vergaderen, vanwege die rustweek waarin andere mensen blijkbaar niet even stil konden staan en de mailbox volliep met verplichtingen; DUTY CALLS!! We dachten namelijk dat het eerste halfjaar de drukste periode zou zijn, met CoBo’s, inwerken, de slag vinden… Maar ik heb een overzichtelijke jaarplanning gemaakt die mij het tegengestelde wist te vertellen. We zweven dus nog steeds van dag tot dag, van activiteit naar activiteit en genieten in het proces ? Mijn gezondheid haalde mij in tijdens de vakantie, want ik werd me toch een partij ziek. Het moment dat ik de touwtjes los kan laten, neemt mijn lichaam het over en zegt: “Zo, en nu is het genoeg geweest. Ga maar op bed liggen en niks anders doen dan hoesten, want je kan niet meer praten nu, dus je mag ook niet werken en leuke dingen doen.” Blijkbaar hoort slapen ook bij ‘leuke dingen doen’, omdat dat ook nauwelijks lukte. Maar goed, dat houdt mijn natuurlijk niet tegen.

Ik heb tóch wel leuke dingen gedaan in de vakantie, zoals schaatsen, feestje vieren van mijn oom en tante en af en toe bij mijn ouders vertoeven. Alles onder het genot van een flesje hoestsiroop, Strepsils en Vaporub. Wat heerlijk is dat trouwens, dat je als student vaak twee plekken je thuis kan noemen. Het is een soort ingewikkelde afhankelijke onafhankelijkheidsconstruct, waarin je altijd kan terugvallen op een (vaak wel) stabiele basis. Ik kom voornamelijk thuis voor de eindeloze rivier aan thee, koekjes en kattenharen ?


Week 2: SVN: Supermuzikale Victorie, Nice!

Duty calls dus. Dat bleek ook weer in de voorbereidingen van de gedichtennacht die deze week werden getroffen! Ande, Pim en ik gingen namelijk deze week de posters ophangen van de Nijmeegse Gedichtennacht ? We hadden eerst op maandagavond een bijeenkomst waarbij de posters werden verdeeld en de routes bekend werden gemaakt; Wij kregen de campusronde en de winkels en dagcafés in het centrum (ja, ook het kattencafé!!!) De centrumwandeling was echt perfect, want die hebben we stiekem in week 2 gelopen, toen het weer weer wat prettiger werd vergeleken met week 1 (weet je nog? Regen, nat, kou: een van de redenen dat ik ziek ben geworden in heel januari). Welja, regen is leuk, als je binnen kan zitten! En dat deden we deze woensdag bij ons (Ande en mij) thuis, met een heuze OSKNUSVN top2000-quiz! Jorik van USA Nijmegen had deze quiz voorbereid (en niet Ande en mij al met vage hints op sommige vragen omdat hij te enthousiast was over de hele quiz). Hij is ook nog eens radio-DJ bij RN7 en heeft iedere vrijdagavond een eigen programma van 20.00 tot 21.00, geheten “Joriks Vriendenboekje” waarbij Ande toevallig in week 2 te gast was! Goed, Jorik dus, en wij (Ande, Dyaluna en ik) wonnen met veel te veel punten die quiz, te danken aan onze adrenalinekicks omdat ik altijd MOET winnen als er een competatief element bij komt kijken, en de muziekkennis waarmee we zijn doodgegooid door onze ouders. Dus eigenlijk moet ik papa en mama bedanken (thanks!!)?

Tegelijkertijd begon deze week ook al de tentamenmaand. We hebben weer, net als de vorige tentamenperiode, een aantal studiedagen gepland gehad. We hopen dat we jullie hiermee hebben kunnen helpen om af en toe in een andere omgeving te studeren, en een praatje te maken tussendoor ✨

Week 3: Naar de Adriaan van Discotheek

Maandag begon weer heerlijk. Onze koelkast en oven zouden worden opgehaald door de DAR tussen 8.00 en 11.00. Natuurlijk stonden ze om 10.45 op de stoep, dus daar ging mijn hele plan om op tijd bij de studiedag te zijn. Eenmaal bij de studiedag, kreeg ik een appje dat ik weer terug naar het centrum kon gaan, omdat we een contract moesten doorlopen met café van Buren over de Ingloriousfeesten. En omdat ik het weekend ervoor een gat in mijn fietsband heb gefietst, kon ik weer halsoverkop de eerstvolgende bus gaan nemen. Dus, gesprek gehad, wat grapjes gemaakt en onrust gestookt bij de mannen, snel gegeten en door naar werk (some things never change).

Dinsdag was een leuke dag! We hebben dus stiekem in week 3 pas de posters opgehangen voor de Nijmeegse Gedichtennacht, bij heel veel leuke plekjes geweest en vrolijke mensen ontmoet ? In de avond ging ik alleenig naar Merlyn voor niemand minder dan: JOS JOOSTE-eeeeehhhh ik bedoel BOYBAND, de literaire boyband ? Daar kwam ik allemaal mensen tegen die ik kende, en we hebben behoorlijk wat pasjes gemaakt en vooral ook gelachen!

Ik heb echt iedere dag wat gedaan deze week, alsof het nog steeds vakantie was. Over vakantie gesproken: wisten jullie dat ik in de vakantie animatiewerk doe bij Recrateam?? Daarvoor gingen we donderdag promotiefoto’s schieten, buiten, in de kou, alsof het zomer is. Het was echt een superleuke ervaring en het voelde weer als de zomer, maar dan zonder kinderen die aan je armen trekken en je geen moment met rust laten ? Vrijdag was het tijd voor Anneke van Giersbergen die Kate Bush ging coveren in de schouwburg. Mama had me daar mee naartoe genomen, omdat we allebei van Annekes bandjes houden én van Kate Bush (nogmaals bedankt voor de muziek mama ?). Ik heb gehuild, gelachen en genoten. Dat somt wel een beetje deze hele maand op, lijkt het net. En zondag was het weer EINDELIJK tijd voor mijn DnD sessie, die door mijn vreselijk drukke agenda van de afgelopen periode weken niet door heeft kunnen gaan. Winnen noem ik dat.

Week 4: Sexy, maar dan stijlvol ?

Jaaaaaaaja ja: wij staan op de RAGkalender! Een kalender met meer bloot dan normaal, alles voor het goede doel! Samen met het Sodalicium Classicum Noviomagense (jullie mogen raden van welke studie deze vereniging is) hebben wij op dinsdag een prachtige shoot mogen doen, op een nog geheime locatie met een nog geheim thema ✨ Het was echt een hele bijzondere ervaring voor ons. Mocht je nog geen kalender hebben gereserveerd: we kunnen er nog een paar verkopen! Dus stuur ons een berichtje als je er nog een wil veiligstellen. In april zullen de kalenders kunnen worden gekocht ?

Om deze drukke week in midden te hakken, besloten Ande en ik om met Sofieke van KNUS en Noor van InTenS naar de “Stitch & Bitch” avond bij café De Opstand te gaan, voor wat breibonding ?? Het was echt heel erg cute, ik voelde me super op mijn plek, Ande had bij ieder nummer dat op kwam het gevoel alsof haar eigen afspeellijst aan stond en we hebben heerlijk thee gedronken samen. Ik heb precies niks van mijn werkjes af kunnen maken, maar het gaat om het idee!

De dag erna waren we uitgenodigd om bij de lustrumborrel van de Faculteit der Letteren te zijn, in het Cultuurcafé. Er was gratis eten en een open bar, en heel eerlijk, dat trok de meeste letterenbestuurders over de grens om er te zijn. Maar mensen wat was dát gezellig! Ik heb me in tijden niet zo vermaakt (alhoewel, het bovengenoemde feestje van mijn oom en tante wel goed te vergelijken was met deze borrel). Aan het begin van de avond, net na het eten, gingen er een aantal medewerkers (jazeker ook docenten van ons) de dansvloer op om op de deuntjes van DJ Melvin te bewegen. Dat triggert mij om ook te gaan dansen, dus ik trok geheel onvrijwillig een aantal slachtoffers mee en voor je het wist stonden we met z’n allen te springen als lammetjes in de lenteweide.

De borrel begon om 17.00, we kregen eten om 18.00 en het zou dus vroeg afgelopen zijn. HAHA JOKES, Matthijs (de organisator) heeft toen nog anderhalfuur kunnen rekken, omdat het zo megagezellig was ? Het leek wel drie uur ‘s nachts, toen het nog half elf was; Dat zegt volgens mij wel genoeg. Ik heb deze avond nog moeder gespeeld over Pim, zodat hij veilig thuis kwam in het enge Berg en Dal en ben als een blok in slaap gevallen. Maar we waren nog niet klaar deze week:

De Nijmeegse Gedichtennacht is een jaarlijks terugkerend evenement in de nationale poëzieweek. Wintertuin en Op Ruwe Planken slaan de handen ineen om dit te organiseren en dit jaar werden wij ook benaderd voor de organisatie! Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen, want dit zorgt natuurlijk voor meer bekendheid van de vereniging en onze studie buiten de muren van onze campus. Het thema van dit jaar was “Vriendschap is een illusie”. Woordgoochelaars Mustafa Stitou, Maud Vanhauwaert, Randa Awad, Puck Füsers en Francesca Birlogeanu spraken hun magische woorden en Fred Goverde betoverde de zaal met zijn muziek. Ook was er een bijzondere prof. dr. A. Mika aanwezig die een apparaat had uitgevonden om vriendschappen te testen. Erg bijzonder was dat, heb ik me laten vertellen… Het was echt een magische avond en ik wens het volgende bestuur ook veel plezier in de organisatie voor de volgende editie! Dit is (hopelijk!) zeker een blijvertje ✨

De maand heb ik samen met Sofieke afgesloten bij de Rollerdisco in de schouwburg, wat erg bijzonder was! Heerlijke muziek, lieve mensen, een klein meisje dat ons de hele tijd overal mee naartoe sleurde en ons haar heliumballonnen gaf als cadeautje. Onvergetelijk. De volgende keer neem ik jullie allemaal mee de baan op ?


Deze maand heb ik ook eindelijk tijd gehad om Spy X Family af te kijken (het is me gelukt Jules!!) – ja ik meen het, ook tussen deze drukte door heb ik daar op de een of andere manier tijd voor kunnen maken. Ik heb ook met mezelf afgesproken dat ik dit jaar 20 boeken ga lezen! Dus dat komt neer op één boek in twee weken, met wat uitlooptijd. Ik heb namelijk een hele grote stapel half-uitgelezen boeken en die ben ik van plan om te gaan tackelen (LOTR zit er ook tussen, bid voor mij) ?

Hebben jullie eigenlijk ook goede voornemens voor dit jaar? Al is het iets heel kleins, zoals iedere dag voor 11 uur opstaan. Ik ben heel benieuwd om het van jullie te horen op de volgende ledenborrel of het ledenuurtje 🙂 Voel je voortaan ook welkom iedere donderdag tussen 11.30-12.30 en vanaf 15 uur op onze BK (E12.08)!

Tot snel weer!

Liefs,
Merel ?

Geef een reactie