Februari-gekte

Het is alweer eind maart, maar ik heb nog steeds hele heldere (en minder heldere) herinneringen aan de februariweken. Vooral vanwege het carnavallen, de evenementen en mijn nieuwe oppaskatje van deze maand is het sneller voorbijgegaan dan ik had verwacht. Eigenlijk is het vooral omdat februari drie dagen minder heeft. Geen enkele andere reden kan eraan hebben bijgedragen dat dit blog nu pas verschijnt. Geef die drie dagen de schuld.


Week 5: Wervelwind

VOORdat februari februari was, was het januari. En dat is een feit. Feit is ook dat ik de laatste leuke activiteit van januari natuurlijk niet in mijn vorige blog heb genoemd, omdat dat diezelfde dag plaatsvond: HET ADDAMS FAMILETO FEEST OMIJNGOD wat heb ik mij ongelooflijk vermaakt. Wie mij kent (en zelfs wie mij niet zo goed kent) weet dat ik niet zomaar naar een themafeestje ga, ik leef dat thema, ik moet erbovenop zitten en eigenlijk nog ver ver daarboven. Dus. Addams Family: eerst was mijn plan om als uncle Fester te gaan en mijn haar af te laten scheren bij de grasmaaiborrel van RAG. Dat plan heb ik maar niet door laten gaan. Toen wilde ik als een combinatie van Fester (paarse wallen), Gomez (gestreepte pak) en cousin It (het haar obviously). Dit was te ambitieus. Toen herinnerde ik me dat er ook een oma Addams is, dus ik ben daar volledig voor gegaan (inclusief de misschien niet zo gezonde zwarte verf op mijn tanden; Ande: “men-repellant”) want zo is mijn kledingkast toch ook al. Het was echt megafun, dankjewel lieve LETO <3

Toen februari echt begon, begon februari goed met het ledenuurtje op de eerste dag! Onze lieve Susanne heeft heerlijke cake gebakken die we met z’n allen hebben opgesmikkeld. Ik ging racen racen van werk naar de Uni om erbij te kunnen zijn, want ik hoef jullie ondertussen niet meer te vertellen wat mijn favoriete activiteit is ? Ook was het een leuke dag omdat de eerste (open) repetitie van de theatercommissie was! We hebben leuk improv-theater gedaan om de dynamiek binnen de groep te bekijken. Ik heb me weer uiterst vermaakt, want het voelde alsof ik vijf jaar terug in de tijd ging naar mijn schooltheater. Oh, how I miss those days. Dus ontzettend bedankt daarvoor Leoni! ✨ Mochten jullie het nog niet weten: 28 juni wordt het theaterstuk opgevoerd waar we nu heel erg hard voor aan het repeteren zijn! Het wordt een modernisering van het klassieke theaterstuk Mariken van Nieumeghen ? Nog meer leukigheid die dag was de SOFv halfjaarlijkse ALV. Ik heb lekker met Ande en Dyaluna gegeten in de Refter, waarna we met andere leuke bestuurders aansloten bij deze vergadering.

Het moment waar ik al weken op zat te wachten was daar eindelijk: het facultaire feest ? Ik mocht samen met Matthijs van de faculteit de pubquiz presenteren (in het Engels, jA StuDEnTen NedERlanDS KuNnen eNGelS) en ik heb echt zo hard mijn straalmoment gepakt, het was zo leuk ?? Ik had tussen al mama’s petticoats gespeurd naar de perfecte rode kleur die matcht bij mijn haar en ik was in één klap een 50’s house wife. Vanwege dit soort momenten wil ik dat je je iedere dag zou kunnen verkleden en het de normaalste zaak van de wereld is ?

De brakke dag erna mocht ik bij mijn bestie Jorik (van USA) op de radio om mijn metallijstje te laten horen aan de luisteraars van RN7 (filteren op 3 februari // Joriks vriendenboekje). Ik heb zo genoten, heel veel geheadbangd en geknuffeld met mijn mentale supportknuffel: onze mascotte de diversiteitgeit. We moeten even een leuke naam voor het beestje bedenken, maar dat laat ik aan jullie over. Zet maar in de ideeënbox 😉 Jules kwam met het idee om het beestje Sven te noemen, maar dat dekt de lading niet helemaal vind ik, wat jullie? ?


Week 6: “Moet je dit niet eerst vaststellen? ?”

Ook deze week zat vol met leuke activiteiten van allerlei dingen. LETO had hun ALV op de maandag, waarna we vlot naar de SOFv after-cobo activiteit gingen. Ze hadden voor ons de kelder van House of Billiards afgehuurd, waar ik erachter kwam dat zowel Dyaluna als ik (als Fay en Iris van OSK) niet kan darten. De dag erna hadden wij natuurlijk onze eigen ALV! Heel spannend natuurlijk, maar ik had het uiteindelijk erg naar mijn zin gehad die avond (ik had de frietjes van tevoren ook allemaal op) ? Ik was ook zo gelukkig om te zien dat er veel leden waren bij zowel de ALV als de borrel erna, echt heel gezellig deze avond!

Woensdag ging ik met onze oude commie Intern en met een bestuursgenootje van Babylon naar de lezing ‘Oude boeken als archeologische site’ van onze gepensioneerde professor Hans Kienhorst en Ad Poirters van het Titus Brandsma instituut. Deze lezing heeft mij nogmaals bewezen dat ik zo enthousiast word van oude boeken ?? Ze zongen ook liedjes uit de liedboeken en het voelde echt alsof ik aan het wegzweven was ?✨ Ik heb ook altijd de droom gehad om ooit nog eens in een vrouwenklooster te wonen, lekker in de tuin te werken, liedjes te zingen, samen schoon te maken en goden te aanbidden ofzo. Simpel leven in een gemeenschap. I would love that.

Donderdag had de AcCo weer de karaokebar geclaimd en konden we in de kelder van Roxy’s naar hartenlust alles zingen wat we wilden. We hebben op onze Insta een leuke terugblik van deze avond gezet ? Natuurlijk was ik weer ziek tijdens en na deze activiteit, waardoor ik in het weekend zo ontzettend moest bijkomen en niet naar een concert in Merlijn kon gaan van een band die ik niet ken, so is life.


Week 7: Van hos naar her

Borrel na een cantus? Wie doet dat nou??

Na een weekend te zijn bijgekomen, kon ik meteen door naar de wondere SOFv-cantus ? Voor iemand die een jaar geleden nog geen bier dronk, heb ik behoorlijk wat achterover geslagen/ moeten slaan. Achteraf was er nog een borrel (ik hoor het me nog zeggen tegen Ande en Dyaluna: “Wie organiseert er nou een borrel na een CANTUS, daar gaat toch niemand heen??!?!?”), waar ik heel enthousiast naartoe ging ? Ik heb de hele avond nog berichtjes gestuurd naar mijn bestuur waar ik mee bezig was en hoelaat ik naar huis ging, want veiligheid boven alles. Ik moest wel op tijd naar huis, omdat ik de dag erna cake ging uitdelen voor de Nationale Studentenenquête (en donderdag ook!!), waar ik menig van jullie tegenkwam ? En ohjee ook heel veel overleggen die dag. Dit zijn die dagen dat ik ook oprecht niet weet hoe ik mezelf door het leven manoeuvreer maar het lukt altijd, I guess?? Mijn levensvisie is ook echt “leven in het moment”, anders word ik knettergek.

Woensdag hield de Facultaire Studentenraad (FSRL) een borrel, om de studenten te leren kennen en zodat de studenten hun kunnen leren kennen. Daarvoor hadden we een vergadering van LETO en daaaaarvoor had ik in de ochtend bij de Flying Tiger alle tuinierdingetjes in de winkel gezet ? Wat een drukke dag zou je denken, maar dit was het nog niet. Want na de borrel had ik theater! En na het avondeten nog een vergadering met de activiteitencommissie van mijn animatiewerk (en nog vraagt opa zich af waarom ik mijn speakers nog niet heb aangesloten, smh ?). Donderdag was weer zo’n dag, maar het leukste aan die dag begon met een S-

De Ssssssssleutel ophalen voor mijn oppaskatje (editing Merel: ik zou na een week klaar zijn, toen na drie weken, nu ben ik nog steeds iedere dag bij lieve Isa ?)!!!! ???✨?☀ En ‘s avonds hadden we om niet te vergeten de schaatsactiviteit van de sportcommissie! Ik weet niet of ik dat al had verteld, maar ik houd echt van schaatsen en het is mijn droom om ooit nog te leren kunstschaatsen. Gebaseerd op deze video, zou het me ooit lukken denk je? ?

EN WE ZIJN LOSSSS lekker hossen, springen, zingen en gek doen. Favoriete tijd van het jaar want iedereen om me heen is dan ook verkleed en dan is het niet meer gek ? carnaval. Zondagavond is altijd bij ons in het dorp de verlichte avondklocht, die wij bij mijn tante voor het huis bekijken. Het is ook megagezellig omdat de helft van mijn familie in het dweilorkest (De Lège Bloas) speelt, dus bij diezelfde tante verzamelen ze altijd en is het één. grote. chaos- gezelligheid ? De dag erna ging ik met mijn moeder carnaval vieren, wat ook erg geslaagd was en eindigde met de polonaise lopen met een kliko en mijn frustratie/ wens om bij ons ooit de eerste (!) prinses carnaval te worden. Het wordt eens tijd.


Week 8: Psychipedia

Na een turbulente week 7, was het toch eindelijk tijd om rustig aan te doen – het eerste gedeelte van de week bedoel ik dan. Want op de donderdag hadden we een bijzondere activiteit van NTC: de Hackaton. Een middag gevuld met speuren naar incomplete Wikipagina’s om ze te voorzien van een adequate bronnenlijst en informatie. Het eerste wat ik natuurlijk heb gedaan, is de Wikipedia pagina van Couperus (mijn bachelorscriptieonderwerp) bekijken en er tot mijn schrik achter komen dat zelfs de pagina over wel één van zijn bekendste (meester)werken – Psyche – ontbreekt aan enige inhoud ? Ook het werk waar ik mijn scriptie op heb gebaseerd BESTAAT NIET eens op de Nederlandse Wiki, maar wel op de Engelse pagina, wat ik ook zeer opmerkelijk vind. Het wordt echt tijd dat Nederlanders beter om gaan met hun cultureel erfgoed want ik word hier heel erg verdrietig van 🙁

Om deze verdrietigheid weg te krijgen, ging ik naar twee concerten dat weekend. Wie mij een beeeetje kent, weet dat ik leef voor concerten. Met name metalconcerten. Het voelt zo fijn om daar te zijn en de mensen om me heen zijn zo lief en iedereen is er voor elkaar, er heerst oprecht totale eenheid. Vrijdag dus met mijn zus en twee vrienden: Bring Me The Horizon. Oli Sykes. Period. Kingslayer kwam op en ik was echt feral. Zo. Veel. Adrenaline. ?

De dag erna ging ik met alweer onze ex-commie intern (februari was wel echt een Merijnmaandje ?) naar het afscheidsconcert van Panic! At The Disco, even mijn Brandon Urie-era afsluiten. Het was ook nog een heel avontuur om van de Ziggodome parkeerplaats af te komen, maar we hebben ons echt ontzettend vermaakt in de auto ?


Week 9: Deel I

Februari sloten we binnen de SVN af met ons tweede kroegcollege waar dit keer Jeroen Dera en Merel Vermeer de gastsprekers waren. Het was een bijzondere avond, omdat BOW (studievereniging van bestuurskunde) naast ons een ALV had. Ik weet niet wie er meer last had van de ander, maar wij hadden wel een leuke avond! Zie vooral de terugblik op onze Instapagina, mocht je het hebben gemist ?

Op de laatste februaridag organiseerde LETO weer een themaronde. Dit keer ging het erover hoe je als kleine vereniging opvolgers werft en alle zaken eromheen! We hebben wederom best veel aan elkaars best practices gehad. Misschien is het jullie ook opgevallen dat wij dit jaar leuke video’s op onze instapagina hebben geplaatst voor de bestuurswerving ?


En dat was februari! Het was echt een bijzondere, bijzonder drukke week met veel verschillende activiteiten ? Dit was misschien mijn laatste blog de komende tijd, omdat het enorm drukke weken worden met de RAGweek, nieuw bestuur zoeken en de studiereis! Wellicht nog een afsluitend blog voor de zomervakantie 🙂

Ik wil jullie alsnog heel veel succes wensen met de tentamenweken. Jullie kunnen dit weer strijders!! ??

Tot snel 🙂
Merel ?

Geef een reactie