Even een Ommetje maken

Tekst: Loes van Kreij
Foto: Jules Schmeits

De meeste mensen zullen er ondertussen wel van gehoord hebben: Ommetje. Een app van de Hersenstichting om mensen aan te moedigen vaker te wandelen. Het idee is simpel: ga twintig minuten wandelen en je wordt ervoor beloond met een bepaald aantal punten. Je zit in een poule en strijdt tegen je teamgenoten. Er is ondertussen ook een NTC-poule aangemaakt, waarin op het moment dertien toekomstige neerlandici om de felbegeerde eerste plek strijden. Mocht je met zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk punten willen scoren, heeft De Uitvreter drie routes uitgestippeld die (ongeveer) twintig minuten duren. Zo kun je zo snel mogelijk naar de top!

Om mee te doen aan de NTC-poule, download de app ‘Ommetje’ en voer de volgende code in: FMQ9W.

Route 1: Nijmegen stadscentrum, 1,7 kilometer

De eerste route is een klassieker: even een rondje door het centrum van Nijmegen. Deze ronde begint bij het Kronenburgerpark en brengt je langs de Grote Markt, Plein 1944 en door de winkelstraten, om weer te eindigen bij het startpunt. Je kan je ommetje ook beginnen op een ander punt in de route.

Route 2: Rondje Valkhof, 1,9 kilometer

De twee route brengt je langs de Waalkade, het Valkhofpark, Hunnerpark, Valkhofmuseum en terug naar het startpunt: de kruising van de Grote Markt en de Broerstraat. Je kan je ommetje ook beginnen op een ander punt in de route.

Route 3: Staddijk, 1,7 kilometer

Woon je in de omgeving van Hatert? Dan is deze route leuk voor jou! Deze mooie ronde door Staddijk in Dukenburg haalt je even helemaal weg uit de drukte van de stad. Natuurlijk kun je hier wanneer je wat meer tijd hebt ook vanuit het centrum naartoe.

Heb je net wat meer tijd en wil je graag nog wat meer opties? Kijk dan vooral even op https://www.intonijmegen.com/zien-en-doen/activiteiten/routes, waar 25 ommetjes tussen de 2,7 en 7 kilometer op staan. Veel wandelplezier!