Welk gebouw ben jij?

Tekst: Nathanja van Marsbergen 

Foto: Eva Keulen 

De campus van de Radboud Universiteit telt vele gebouwen, maar voor studenten van de Faculteit der Letteren zijn er drie gebouwen waarmee we het meest te maken krijgen. Ten eerste uiteraard het Erasmusgebouw. In dit gebouw vinden we de kamers van de studieverenigingen, het ESC, de letterenhuiskamer en de collegezalen (hoewel dit alles wat anders is nu we midden in een internationale crisis zitten). Het tweede gebouw waarmee de letterenstudenten bekend zijn, is het Elinor Ostromgebouw (Eos). Hier worden ook colleges ingeroosterd en kun je bovendien al je favoriete sporten beoefenen. Tot slot krijgt iedereen vroeg of laat te maken met het Berchmanianum. Hier kun je terecht voor de studentenpsycholoog, de studentendecaan en hier vinden tegenwoordig ook de diploma-uitreikingen plaats. 

Bovenstaande drie gebouwen zijn dus erg speciaal voor ons. Hoe leuk is het dan om uit te vinden met welk gebouw jij het meest gemeen hebt? Kun je je nog van die quizzen herinneren die in je tienertijdschriften stonden, waarbij je moest tellen of je de meeste keer A, B, of C geantwoord had? Welke letter je het meeste had aangekruist, bepaalde met welk profiel jij het meest overeenkwam. Nou, haal je innerlijke tiener gauw weer naar boven. Met deze quiz ga je niet uitvinden welk soortmake-uptype je bent of op welke soort partner je valt. Nee, met deze quiz ga jij uitvinden welk gebouw je bent! 

Veel plezier! 

Vraag 1: Wat zijn je favoriete activiteiten? 

A. Studeren en sporten 

B. Studeren en gezellig met andere studenten chillen 

C. Studeren en bestuurstaken uitvoeren 

Vraag 2: Wat is jouw favoriete onderwerp tijdens college? 

A. Transcriberen en analyseren 

B. Weet ik niet, als het maar interactief is 

C. (Cultuur)geschiedenis 

Vraag 3: Wat is je favoriete beroep? 

A. Tekstschrijver van de speech van de minister-president 

B. Docent en/of onderzoeker 

C. Directeur 

Vraag 4: Wat is je favoriete eten? 

A. Iets gezonds wat ook vult 

B. Snel en lekker 

C. Simpel en traditioneel 

Vraag 5: Wat is je favoriete dier? 

A. Vos 

B. Hond 

C. Kat 

Vraag 6: Wat is je favoriete bier? 

A. Ik drink geen bier 

B. Gewoon, bier! 

C. Alcoholvrij bier 

Vraag 7: Wat is je favoriete type woning? 

A. Een woning die meerdere functies vervult 

B. Een woning met goed uitzicht 

C. Een oude woning 

Vraag 8: Wat is je favoriete soort docent? 

A. Sportief en benaderbaar 

B. Relaxt en gezellig 

C. Serieus en elitair 

Vraag 9: Wat is je favoriete locatie? 

A. Vlak bij een park 

B. Zichtbaar voor iedereen 

C. Niet te makkelijk te vinden 

Welk gebouw ben jij? Tel nu het aantal keren dat je A, B en C hebt ingevuld.  

Bij de meeste keer A: jij bent precies het Elinor Ostromgebouw, oftewel EOS. Je bent sportief, vindt je gezondheid erg belangrijk en bent zeer flexibel. Met alle verschillende ingangen voor studenten om te sporten, te eten en om zich in jouw lokalen te nestelen voor colleges en vrije tijd, zorg je ervoor dat iedereen welkom is. Je ligt vlak bij een park en bent niet te opzichtig en ook niet te verstopt. Maar pas op: wees niet zo flexibel dat het straks veel te druk wordt. 

Bij de meeste keer B: jij weet je volledig te identificeren met het bij ons allen geliefde Erasmusgebouw. Uitzicht, plek voor studieverenigingen en chillen, plaatsen voor onderzoek én collegezalen. Jij hebt het allemaal! Je bent alleen niet altijd even verstandig als het gaat om de verdeling van je aandacht over al dit moois. Zo komt het wel eens voor dat je te weinig ruimte beschikbaar hebt. Maar maak je geen zorgen, door je opvallende uiterlijk en hoogte ziet niemand je ooit over het hoofd! 

Bij de meeste keer C: jij bent helemaal het Berchmanianum. Je bent stiekem een beetje conservatief en hebt veel respect voor de geschiedenis. Je vindt het belangrijk om je goed voor te bereiden op een goede toekomst en oriënteert je dus nu al op het ontwikkelen van je leiderschapskwaliteiten en bereid je daar graag ongestoord op voor. Maar wees gewaarschuwd: je mag door je afgelegen locatie dan wel niet constant worden afgeleid, het maakt ook dat je niet bereikbaar bent voor degene over wie jij heerst.