Wat is je naam en welke master heb je na de bachelor NTC gedaan?
Ik ben Toon Verdeuzeldonk en na de bachelor NTC heb ik de master Communicatie & Beïnvloeding gedaan, deze master valt onder Communicatie en Informatiewetenschappen.
Wat is je huidige beroep en wat houdt dit in?
Na het afronden van mijn master ben ik begonnen aan een tweejarig traineeship bij Daadkracht. Dit traineeship vindt iedere vrijdag plaats en richt zich op proces- en informatiemanagement binnen overheidsorganisaties. Uiteindelijk word je opgeleid tot beleidsadviseur en projectleider op het gebied van digitale dienstverlening. Op dit moment is mijn functie bij Daadkracht: Trainee Junior Adviseur
Momenteel word ik van maandag tot en met donderdag gedetacheerd aan de provincie Noord-Brabant, hier buig ik mij over het beheren van drie applicaties die medewerkers van de provincie gebruiken. Denk hierbij aan het inrichten van de applicatie en het verhelpen of opsporen van storingen. Mijn functie hier is: Functioneel Beheerder van CorsaNxT/ Xential en iBabs.
Wat is het favoriete onderdeel van je beroep?
Mijn favoriete onderdeel aan het traineeship is dat je gericht blijft leren na je studie. Daarnaast werk je altijd op projectbasis, je blijft dus niet jarenlang op dezelfde plek met dezelfde functie. Dit biedt een soort van rust, omdat je bij dezelfde werkgever toch op veel andere plekken komt te werken. Zo ontdek je ons mooie land nog eens!
Hoe ben je bij dit beroep uitgekomen?
Toen ik nog bezig was met het schrijven van mijn masterscriptie kreeg ik via LinkedIn een bericht van een recruiter. Ze feliciteerde me met het behalen van mijn diploma en vroeg me of ik interesse had in een traineeship, blijkbaar wist ze meer dan ik. Ongeveer vier maanden later behaalde ik pas mijn diploma. Haar bericht met voorspellende gave was mij bijgebleven. Ik verdiepte me in wat het traineeship precies inhield en welk toekomstperspectief dit bood. Uiteindelijk sprak het mij aan en ben ik in gesprek gegaan met de recruiter die me in contact bracht met mijn huidige werkgever.
Hoe zie je de studie terug in je werk?
Hiervoor moet ik even graven.
Heel hoog over helpt het altijd om een gedegen kennis te hebben van de Nederlandse taal. Daarbij helpen de communicatievakken mij goed in het onderhouden van contacten met de klant en leveranciers.
Het analyseren van verhalen en het schrijven van verslagen helpen me om conclusies te trekken uit grote stukken informatie en deze op een duidelijke manier te presenteren.
Tot slot vlieg ik de vraag even wat anders aan. Als collega’s weten dat je NTC hebt gestudeerd, zien ze jou als autoriteit op het gebied van taal en literatuur. Hierdoor kom je net wat meer te zien dan anderen, omdat je regelmatig teksten mag checken op spelling en grammatica. Wel balen als je dat vervelend vindt.
Wat wilde je tijdens je studie worden en zijn deze verwachtingen uitgekomen?
Tijdens mijn hele studie heb ik zitten twijfelen tussen communicatieadviseur in de medische sector of docent. Na een stage als docent tijdens de educatieve minor wist ik dat ik niet die richting op zou gaan. Dan blijft communicatieadviseur in de medische sector over, zou je zeggen. Dit spreekt mij op het moment van schrijven ook nog altijd aan, maar wat ik nu doe vind ik ook ontzettend leuk. De verwachtingen zijn dus niet echt uitgekomen, maar dit is zeker niets negatiefs.
Welk advies zou je voor de huidige studenten hebben bij het kiezen van hun loopbaan?
Sta open voor alle ervaringen en volg een stage of meeloopdag(en). Hierdoor kan je er al achter komen wat je (niet) leuk lijkt.
Maak je ook vooral niet te druk, met een bachelor NTC en al dan niet een master, heb je een unieke set aantoonbare vaardigheden. Hiermee val je al snel op tussen die stapel cv’s.