Novem-bericht ?

Ik kom steeds meer tot de conclusie dat tijd slechts een illusie is. November was in een oogwenk voorbij, maar ik weet nog wel alle leuke gebeurtenissen van deze maand! Met als klap op de vuurpijl natuurlijk onze eigen constitutieborrel ?✨ Lees hieronder hoe ik dit allemaal heb ervaren:


Week 45: Vroeg kerstcadeau ?

De week begon met de ledenborrel in onze nieuwe stamkroeg Café Daen. Dit vond ik echt zo super gezellig en volgens jullie reacties vonden jullie het ook een fijne verandering van locatie! Ook super gezellig dat het winter wordt, want dan is het hele marktplein gevuld met mooie feeënlichtjes ✨ Tijdens de borrel was ik nog een KNUSsen aan het borduren voor KNUS, want zij hadden hun CoBo die avond! We hadden ook een mixtape gemaakt met allemaal KNUS-puns, als ware taalKNUStelaars (oeps) ?

Al wekenlang vroeg Eva Keulen, voorzitter van het 38e bestuur der SVN, mij wanneer wij als 41e bestuur eens samen op de Uni zijn. Zoals jullie al weten, was (en is) mijn planning vrij strak, dus het kwam er telkens niet van dat we spontaan allemaal aanwezig waren. Zodoende hadden we op de dinsdag een momentje ingepland, zodat Eva ons een ‘verrassing’ kon overhandigen. Ik wist natuurlijk van tevoren wat het ongeveer zou zijn, maar zoals een goede voorzitter hield ik de spanning nog even hoog bij mijn lieve bestuursleden. Eva kwam aan met een leuk pakketje, gedecoreerd met een sticker van Keulse Kunst (Eva’s mama!). Ze had voor ons een prachtige, glazen, SVN-blauwe kerstbal geschilderd met ons logo erop ?? Extra respect, omdat de eerste versie op de grond was gevallen, en Bibi daarna tóch weer een nieuwe heeft geschilderd (check hier de making of).

Omdat deze week al niet stuk kon gaan (pun not intended), stond er ook een fantastisch lustrumgala van OSK op de agenda. Er was een open bar, een photo-booth, er waren ballonnen en geweldige muziekjes om op te dansen, wat ook rijkelijk werd gedaan ? Geheel in gala struikelden we na het feest naar de CoBo van GSV, waar we konden recipiëren om – tromgeroffel ? – 03.30! Om de tijd te overbruggen zijn we maar met andere lieve bestuursleden naar Roxy’s gegaan (mijn place to be). Dyaluna en ik streden door tot de afgesproken tijd en rolden op tijd weer naar beneden –

waar we een dicht Café Groots tegenkwamen ? Gelukkig kwamen we de secretaris nog wel tegen, en konden we met tranen in onze ogen nog ons praatje houden en ons cadeautje geven. Het gesprek ging ongeveer zo:
Merel: “Ik ben te mentaal instabiel op het moment om een fatsoenlijk praatje te houden”
Auke: “Zijn we dat niet allemaal bij letteren”
`~bonding~


Week 46:

Wauwieee dag 15 was echt een terrordag. Ik ging naar het kick-off overleg van de introductieweek, want de faculteit is daar nu al druk mee bezig! Werk komt natuurlijk ook weer even tussendoor. Daarna hadden we in de avond maarliefst twee CoBo’s, van GAG en onze lieve BK-broertjes OSK, en het Ingloriousfeest (zoals genoemd in mijn vorige blog). Het was echt een superleuke, intense avond met veel gelach, gedans en gezang ?

De dag erna hadden wij ons ledenuurtje, superhandig gepland natuurlijk na het Ingloriousfeest ? Dit keer had Zeppe een enorm lekkere appeltaart gebakken (met sinaasappel in plaats van citroen voor de Sinterklaas-vibes). Het was het perfecte katerotbijt, al zeg ik, Merel Zoetekauw Damhuis, dat zelf. We sloten deze woensdag ook weer intens af, met de CoBo van InTenS (sorry Ande, ik zou geen puns meer maken maar ik kan het echt niet laten ?✌). Ze waren zo intens blij met de kipnuggets die ze hadden gegeven, dat Lieke (voorzitter) zelfs op haar knieën ging en mij een huwelijksaanzoek deed! Volgens mij ben ik verloofd…. (@Lieke waar blijft de ring??)

We sloten de week af met dubbel-LETO (= dubbelpret!). We hadden de donderdag een “Themaronde”, wat een soort werkcollege is met afgevaardigden van alle letterenbestuurders. We bespraken in kleine groepjes (werkcollege-stijl) onderwerpen als het werven van leden, samenwerkingen met andere studieverenigingen en het betrekken van eerstejaars. Het was oprecht een hele nuttige middag en ik heb het gevoel dat dit soort momenten ook heel goed werken voor de bonding van de bestuursleden onderling. Ik ben zeeeeeer hyped over de letterenbestuurders-DND sessie die eraan gaat komen ??‍♀️

De volgende dag kwam LETO een momentje tijdens onze vergadering om te bespreken wat zij precies doen en navragen wat zij voor de SVN zouden kunnen betekenen, ook natuurlijk wat wij voor hun kunnen doen om LETO levende te houden (LETO LEEFT!). Ik hoop natuurlijk na onze pogingen om de LETO Pubquiz te promoten dat ik jullie in grote getalen ga zien op 1 december! En mocht je bij mij ingedeeld worden, zet je schrap voor het meest fanatieke team dat je ooit gaat meemaken ?

Week 47: Het is Mei de allergrootste eer en een waarachtig genoegen

En dat bedoel ik met dat de weken voorbij vliegen!! Kijk hoeveel er is gebeurd in slechts twee weken, laat staan dat er nog een week na komt, en wat voor week! ? We begonnen sterk op de maandag met de CoBo van het Samewerkingsoverleg Faculteitsverenigingen, ofwel SOFv, of ook wel SOF genoemd in de wandelgangen. Daar was onze lieve Pim helaas niet bij aanwezig, dus ik had een verhaal verteld over dat hij was OPGEGETEN DOOR DE BOZE WOLF in het bos waar ik aan het wandelen was, en ik was een draak tegengekomen die mij hielp om het cadeautje uit de toren van Rapunzel te halen ??? Iedereen die zegt dat dit verhaal een inleiding kern en slot mist heeft het verkeerd, dit is een prachtig verhaal. Vooral vanwege de happy end, omdat Pim uit de buik van de wolf is gehaald en de volgende dag gewoon weer met ons mee ging naar de AcCo-/SportCo activiteit – kleine side-quest, na het maken van een spelfout tijdens dit schrijven, ziet aktiviteit er eigenlijk logischer uit dan de Engelse spelling, but I digress.

JA de trampoline-happy-peppy-spring-in-‘t-veld-activiteit!!!! O, wat heb ik genoten. Ik houd van springen en ik heb mijn voorliefde voor salto’s maken weer hervonden. Het was echt een supergeslaagde avond en de rapportage kun je vinden op ons TikTok-account en op de Insta ?

En omdat we nog niet genoeg hadden gesprongen die avond, gingen we vol goede moed door naar de RAG + SOFv NEON party ?, alles voor het goede doel natuurlijk. En jullie weten dat ik altijd wel te strikken ben voor een goed thema-feestje, Dyaluna ook, daarom was zij al helemaal in stijl in het NEON-groen (nee, het is NIET geel!!!) op de trampolines te vinden. Probeer haar maar te spotten in de TikTok-video ?

Geachte lezers, ik ben echt zo blij met onze studievereniging. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar ik ben zo trots op Pim, Dyaluna en Ande, en zo dankbaar voor onze voorgangers, en zo blij met onze mede-bestuurders van het jaar 2022-2023. Onze Constitutieborrel was de hele avond gevuld met één en al liefde. Ik ben ook zo dankbaar voor onze lieve strijder Koen, dat hij de hele avond bij elkaar heeft gebruld als pedel.

Voor mensen die buiten de CoBo-kringen stonden, zou het er waarschijnlijk heel bizar uit hebben gezien, maar binnen de kring – tussen de chaos – was het echt een onvergetelijke, leuke avond. Alleen al omdat de avond begon met een diner met onze families, wat echt ervoor zorgde dat ik minder gespannen was voor de rest van de avond – ook al waren we die week allemaal heel erg aan het uitkijken naar onze CoBo. Het was namelijk al bij wijlen en verre duidelijk dat ik, Merel Kleinduimpje Damhuis, bras-doelwit nummer één was. Het helpt ook niet mee om weken van tevoren geroezemoes te horen over al gesmede plannetjes van onze eigen BK-genootjes (?) en de grote-mannen-buren van Babylon. Er waren veel mogelijke uitkomsten deze avond: we wisten dat de vlag zou worden neergehaald, we wisten dat ik zou worden gebrast, we wisten dat het zelfs mogelijk was dat de pedelstaf zou worden meegenomen, maar, geachte lezers, er is één ding gebeurd wat niemand had verwacht. Ik hield stand. Ja, ik ben NIET gebrast! Ik ben dan wel klein, maar ik laat me niet kennen. Wat een superfantastischgeweldige avond was het ?


Week 48: Part I

Op het moment van schrijven is het 30 november 2022. Vanavond is onze eerste boekenborrel – excuseer mij – onze eerste leeSgezelschap Voor Neerlandici ? Ik vind het echt heel erg leuk dat onze vereniging ook dit soort activiteiten organiseert, want ik heb vroeger altijd al in een leesclubje willen zitten. Nu is het alleen jammer dat ik vrij weinig tijd heb om boeken daadwerkelijk te lezen, maar dat is voor iedereen van onze studie volgens mij vrij herkenbaar. Gelukkig was de bekendmaking van het boek al heeel erg lang geleden en heeft iedereen het boek wel kunnen lezen.. toch? Toch Merel??


Goed, eerlijk, ik heb week 44 brutaal overgeslagen, omdat ik aan het verhuizen en klussen was op mijn nieuwe kamer. Ik was ook gênant weinig betrokken bij tentamens/essays/deadlines etc. etc. etc. omdat mentale gezondheid voorop staat, en bestuursleden zijn geen robots ? Maar ik hoop wel dat jullie je erdoorheen hebben weten te slaan, want iedereen weet ondertussen dat SVN’ers de allergrootste strijders zijn! Ik ben echt supertrots op jullie allemaal ??

Tot snel weer! ?✨

Liefs,
Merel

Geef een reactie